YEREL
Giriş Tarihi : 03-01-2024 18:29

SUBÜ, Kurumsal Akreditasyona Çok Yaklaştı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan izleme sonucunda kurumsal akreditasyona çok yaklaştığını gösterdi.

SUBÜ, Kurumsal Akreditasyona Çok Yaklaştı

YÖKAK izleme takımı, SUBÜ'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından hazırladığı raporda, üniversitenin kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, Ar-Ge, toplumsal katkı ve yönetim sistemi alanlarına ilişkin olarak bir önceki Kurumsal Geri Bildirim Raporu'nda belirtilen güçlü yanlarının tamamını sürdürdüğü, gelişmeye açık yönlerini de büyük ölçüde iyileştirdiği ifade etti.

Raporda ayrıca, SUBÜ'nün planla, uygula, kontrol et ve önlem al döngüsünün tüm süreçlerde kapatılmasının tekrarlanabilir hale gelmesinin üniversitenin kalite güvencesi sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamasının garantisi olacağı vurgulandı.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, rapora ilişkin değerlendirmesinde, "Üniversitemizin kuruluşundan itibaren üzerinde önemle durduğumuz kalite çalışmalarında kısa süre içerisinde ciddi mesafe kat etmeyi başardık. Sürekli iyileştirmenin kurumumuzda bir kültür haline gelmesini arzu ediyoruz. Şu ana kadar akreditasyona başvurma yeterliliğine sahip olan tüm bölümlerimiz akredite oldu. Yükseköğretim Kurulu'nun da (YÖK) önem verdiği meslek yüksekokulları akreditasyonu ile ilgili çalışmalara öncülük ediyoruz. YÖKAK izleme takımının saha ziyaretine ilişkin değerlendirmeleri ve 2 yıl önceki değerlendirmenin ardından kat ettiğimiz mesafeye yönelik övgüleri gösteriyor ki kurumsal akreditasyona çok yaklaşmış durumdayız. Bununla birlikte güçlü yönlerimizi sürdürmemiz ve iyileştirmeye açık yönlerimizin neredeyse tamamını iyileştirmemiz bizleri mutlu etti. Tam akreditasyon yolunda büyük bir adım attığımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

EditörEditör