EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-03-2024 12:16

SUBÜ ve Creavit iş birliği yaptı

SUBÜ ve Creavit arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile SUBÜ ve Creavit topluma fayda üretmek için birlikte çalışacak ve öğrenciler +1 Eğitim Modeli kapsamında Creavit firmasında iş yeri uygulaması yapabilecek.

SUBÜ ve Creavit iş birliği yaptı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile seramik firması Creavit arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Çanakcılar Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çanakçı tarafından imza altına alınırken, törende SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Çalışkan ve Creavit Firması Arge Merkezi Müdürü Atamer Akbay da hazır bulundu. Protokolle; SUBÜ öğrencileri ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyelerinde +1 Eğitim Modeli kapsamındaki işletmede mesleki eğitim uygulamalarını Creavit firmasının fabrikalarında yapabilecekler. Ayrıca SUBÜ ve Creavit iş birliği ile projeler hazırlanabilecek, birlikte Ar-Ge faaliyetleri yapılabilecek, tasarım, ürün geliştirme vb. faaliyetler yürütülebilecek.

 

Katma değer sağlayacak

İş dünyası ile yeni iş birliklerine imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Creavit firması ile yapılan iş birliği protokolü ile üniversitemizin seramik alanındaki öğretim üyesi kadrosunun bilgi birikiminin sektör paydaşlarına aktarılması ve ürüne dönüştürülerek bölgesel ve ulusal kalkınmaya katma değer sağlanmasını önemsiyoruz. +1 Eğitim Modelimizin çeşitli sektörlerdeki firmaların ilgisini çekmesinden memnuniyet duyuyoruz. Creavit firmasıyla lisansüstü düzeyde de yapacağımız iş birlikleri ve ortak projeler de olacak” diye konuştu.

 

Ar-Ge merkezleri etkin rol alacak

Endüstrinin üniversitelerle birlikte hareket etmesinin önemine değinen Creavit Genel Müdürü Sezai Çanakçı, “Hem bölgesel hem de ulusal açıdan büyümenin yolu biraz da bu birliktelikten geçiyor. Firma olarak üniversitelerle çalışmayı önemli buluyoruz. SUBÜ ile imzaladığımız iş birliği protokolü ile üniversite ile yakın temas kuracak ve bu süreçte Ar-Ge merkezleri daha etkin bir rol alacak. Yenilikçi çalışmaların ortaya çıkması sektörel gelişimin ivmelenmesini sağlayacak. İş birliğimiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

EditörEditör