EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-01-2024 12:40

SUBÜ ve MÜSİAD, otomotiv sanayinin gelişimi için iş birliği yaptı

SUBÜ Arifiye Meslek Yüksekokulu ve MÜSİAD, otomotiv sanayinin gelişimi için iş birliği yaptı. Sektör temsilcilerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda, otomotiv sanayinin geleceği ve nitelikli iş gücü ihtiyacı değerlendirildi.

SUBÜ ve MÜSİAD, otomotiv sanayinin gelişimi için iş birliği yaptı

Toplantıda, otomotiv sanayinin potansiyeli ve nasıl güçlendirilebileceği ele alındı. Ayrıca, otomotiv sanayine katkı sağlamak, nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve inovasyon odaklı projeler geliştirmek amacıyla atılabilecek adımlar için görüşler belirtildi.

Toplantının ardından imzalanan iş birliği protokolü ile iki kurum arasında otomotiv sanayinin gelişimine yönelik ortak çalışmalar yürütülmesi kararlaştırıldı.

Protokol kapsamında, sektör temsilcileri ile öğrencilere staj ve iş imkanları sağlanacak. Ayrıca, Ar-Ge çalışmaları ve projelerle öğrencilerin sektörle daha yakından tanışmaları ve sektörün ihtiyaçlarına uygun yetkinliklere sahip mezunlar yetiştirilmesi hedefleniyor.

MÜSİAD Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulu Başkanı İsmail Altın, “İmzaladığımız protokol öğrencilere sektörel deneyim kazandırarak sektör temsilcilerine genç yeteneklere ulaşım imkânı sağlayacak. Ben bu doğrultuda atılacak adımların şimdiden hem öğrencilerimize hem de sektöre hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

SUBÜ Arifiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Yılmaz ise “İmzaladığımız protokolle otomotive yönelik üniversite-sanayi iş birliğini daha da güçlendirme arzusundayız. MÜSİAD ev sahipliğinde otomotiv sanayinin dinamiklerini ve ihtiyaçlarını anlamak adına sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz Ar-Ge çalışmaları ve projelerle öğrencilerimizin sektörle daha yakından tanışmalarını sağlayacak ve sektörün ihtiyaçlarına uygun yetkinliklere sahip mezunlar yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu iş birliği, otomotiv sanayinin gelişimine ve nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasına önemli katkılar sağlayacak.

EditörEditör