EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-01-2024 12:44

SUBÜ’de kalite süreçleri birimlerden başlıyor

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), kalite süreçlerini güçlendirmek amacıyla birim kalite komisyonları bilgilendirme toplantısı düzenledi.

SUBÜ’de kalite süreçleri birimlerden başlıyor

Rektörlük Konferans Salonu’nda iki oturum halinde gerçekleştirilen toplantının başkanlığını Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay yaptı.

Toplantıda, kurumsal akreditasyon programı bilgilendirme, birim iç değerlendirme metodolojisi ve ölçütler, birim iç değerlendirme raporu yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde duruldu ve birim iç değerlendirme raporu sistemi tanıtıldı.

2023 yılı birim iç değerlendirme raporlarının değerlendirilmesine ilişkin genel bir bilgilendirme sunumu yapılmasının ardından ise son bir yıl içerisinde kalite güvence sistemi kapsamında yaşanan gelişmeler paylaşıldı.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Oğuz Türkay, kalite süreçlerinde birimlere büyük görevler düştüğünü belirterek, “Kalite, üniversitemizin en önemli önceliklerinden biri. Bu konudaki çalışmalarımızı daha da güçlendirmek için birim kalite komisyonlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu toplantının, kalite süreçlerimizdeki farkındalığımızı artıracağına ve daha iyi sonuçlar elde etmemize yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

Toplantıya, SUBÜ’nün tüm birimlerinden birim sorumluları ile birimlerin kalite komisyonu üyeleri katıldı.

EditörEditör