GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2024 14:40

Taksici Cinayeti Davası: Görüntü İddiası

İzmir'in Gaziemir ilçesinde meydana gelen ve şehri derinden sarsan bir olayın yargı süreci başladı. Aracına bindiği taksi şoförü Oğuz Erge'yi silahla öldürmekle suçlanan Delil Aysal'ın duruşması, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Taksici Cinayeti Davası: Görüntü İddiası

Duruşmada, Aysal'ın taksi kameralarına yansıyan ifadeleri kullanmadığını ve görüntülerin manipüle edildiğini iddia ettiği ortaya çıktı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Anık, Aysal'ın davranışlarını "soğukkanlı ve pişkin" olarak nitelendirerek, en ağır cezanın verilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Aysal'ın, taksi kamera görüntülerinin manipüle edildiğini iddia etmesi, mahkeme başkanı ve hakimler tarafından reddedildi. Mahkeme, Aysal'ın cezai ehliyetinin olup olmadığını belirlemek için rapor alınmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Taksici Oğuz Erge.

Duruşma sonrası İzmir Adliyesi önünde konuşan Anık, taksicilerin, taksi şoförü Erge'nin ailesiyle dayanışma içinde olduklarını ve davayı yakından takip edeceklerini vurguladı. Aysal'ın olay anında kesik eldiven giydiğinin hatırlatılması üzerine, mahkeme üye hakimi, "O eldiven soğuktan korumaz, bir şeyi daha iyi kavramak için kullanılır. Maktulü yağma için mi keyif almak için mi öldürdün?" sorusunu sordu. Aysal, bu soruya da "İkisi de değil. Kendimi öldürmekti amacım, o eldiveni normalde de giyiyorum." yanıtını verdi.

Oğuz Erge'nin kızı Naz, Adli Görüşme Odası'ndan (AGO) katıldığı duruşmada psikolog eşliğinde dinlenildi. Erge, sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Babamın telefonundan arandım, sanık yeri tarif etti, 'ağır yaralı, ambulans çağır, ben çağıramıyorum' dedi. Amcam ve anneme haber verdim." şeklinde ifade verdi. Erge'nin oğlu Mustafa Erge de sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Babamın yaptığı bir iyilik. Diyecek çok şey var." ifadesini kullandı.

Duruşma sonrası İzmir Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, sanığın en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Taksiciler adına bu davayı yakından takip edeceklerini belirten Anık, "Sanık, gayet soğukkanlı. Bazı şeyleri kabul etmiyor. Yani çok pişkin bir arkadaş. İnşallah, önümüzdeki mahkemede en ağır cezayı alır." şeklinde konuştu.

EditörEditör