YEREL
Giriş Tarihi : 20-08-2023 15:59

Taraklı ziyaretçilerini tarih yolculuğuna çıkarıyor

Sakarya'nın sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Taraklı ilçesi, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örneklerinden tarihi konakları ve yöresel zenginlikleriyle yerli ile yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası arasında yer alıyor.

Taraklı ziyaretçilerini tarih yolculuğuna çıkarıyor

Metropollere yakınlığı ve doğal güzelliğiyle tercih edilen ilçeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescilli 200'ün üzerindeki tarihi yapıyı gezebiliyor. Ziyaretçiler, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örneklerini görmenin yanı sıra organik ürünleri tadabiliyor ve hediyelik eşyalar alabiliyor. 

İki ve üç katlı olan yapılar Osmanlı mimarisini yansıtmanın yanı sıra ziyarete gelenleri de tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Doğa ile iç içe olan ve Osmanlı döneminden günümüze uzanan tarihi Taraklı evleri ilçeye özel bir hava katıyor.

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Taraklı'daki tarihi konaklar, ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Taraklı kent merkezine 20 uzaklıkta bulunan 1200 rakımlı Karagöl yaylası, doğal güzelliği ile ve menderesleriyle görenlerin dikkatini çekiyor.

Ziyaretçiler Taraklı’yı gezerken Karagöl yaylasını gezmeyi de ihmal etmiyorlar. Karagöl yaylasında hem piknik yapıyorlar hemde kamp yapıyorlar.

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, 'dünya turizm sitelerindeki sayfalarda da artık Taraklının ismi mevcut diyerek'; "

İlçemize yerli ve yabancı turistler geliyor biz yerli veya yabancı olarak ayırım yapmıyoruz. Dünyanın her yerinden misafir ağırlamaya başladık.

Taraklıya bir gelen bir daha geliyor ve buda bizim burada ziyarete gelenlerin sayısını da oldukça arttırıyor. Taraklı artık kendini açmıştır inş Allah bundan sonra dahada hızlı bir şekilde turizmdeki ilmeyi yukarıya doğru çıkaracaktır. Pandeminde turizm olarak biraz geriledik ama pandemin sonra hızlı bir şekilde turizm hareketliliği her gün bir kat daha artmaktadır.

İnsanlar Taraklıya huzur bulmaya gelmektedir, kalabalıktan o keşme keşlikten yorulmuş ve en azından rahat bir nefes almak için Taraklıya gelip rahat etmek istiyorlar bizlerde onları misafir etmekten şeref duyuyoruz, Taraklı onların evidir her zaman onları misafir etmekten şeref duyarız.
Taraklıya sahip çıkıyoruz koruyoruz korumaya devam edeceğiz, şu ortamda bile insanları geçmişe götüren hatta ilk defa taraklıya gelen ve atasının buralarda yaşamış olması bu kültür ve gelenekler olmasıyla genlerinde taşıdığı o genle Taraklıya gelir gelmez sanki daha evvel gelmiş gibi hisseden insanları duyuyoruz biz bu bizim kültürümüz bu bizim geleneğimiz onun için insanlar seviyor taraklıyı ve bizlerde elimizden geldiği kadar Taraklıyı güzelleştirmeye devam edeceğiz"dedi.

AdminAdmin