EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-04-2024 15:24

Toyota'da Nisan Zam Oranı Belli Oldu:

Sakarya'da yaklaşık 6 bin çalışanı bulunan Arifiye'deki Toyota Fabrikası'nda çalışan işçilerin Nisan ayında maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu.

Toyota'da Nisan Zam Oranı Belli Oldu:

Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, bilindiği gibi çalışanlarına nisan ayında zam yapıyor.

Son iki yılda enflasyon sebebiyle standartlarının dışına çıkan otomotiv devi, 2022 yılında bir ilke imza atarak kasım ayında "Bir defaya mahsus" notuyla tüm Toyota çalışanlarına yüzde 35, taşeronda çalışanlara ise yüzde 28,5 oranında zam yaptı.

Toyota Türkiye 2023 yılı nisan ayındaki ücret güncellemesinde de en düşük maaş alan işçilere yüzde 25, en yüksek maaş alan işçilere ise yüzde 20 oranında zam yaptı. Otomotiv devi, bir sürprize daha imza atarak temmuz ayında da ise yüzde 22 oranında zam yapmıştı.

Kasım ayında ise Toyota Türkiye'den çalışanlarına bir sevindirici haber daha geldi. Toyota, tüm çalışanların maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Böylece en düşük maaş alan çalışanların aldığı ücret 30 bin TL'yi geçerken büro çalışanlarının ortalamasının 55-60 bin TL'yi bulduğu ifade ediliyordu.

Nisan ayıyla birlikte binlerce Toyota çalışanının "Acaba ne kadar zam yapılacak?" merakı ise yönetimin duyurusuyla son buldu. Medyabar'ın haberine göre, Toyota Türkiye, en düşük çalışan maaşına yüzde 19 oranında zam yaptı. Diğer çalışanlara yapılan zam oranı ise açıklanmadı. En düşük işçi maaşına yapılan zam oranının işçilerin beklentilerinin çok altında kaldığı ifade ediliyor. 

Geçtiğimiz yılki zamlarla birlikte son 1 yıldaki zam oranı yüzde 88,7'e ulaştı.

Toyota'nın taşeron firma çalışanlarına maaş oranı ise henüz açıklanmadı.

Firmanın son iki yılda olduğu gibi önümüzdeki aylarda yeni zamlar yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

AdminAdmin