SPOR
Giriş Tarihi : 18-03-2024 15:39   Güncelleme : 18-03-2024 15:54

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası büyük gerilim! Taraftar sahaya indi

Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı dev karşılaşmanın ardından saha karıştı. Fenerbahçeli futbolcular galibiyeti kutlarken, taraftarlar sahaya indi.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası büyük gerilim! Taraftar sahaya indi

Trabzonspor, Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakanın son düdüğü sonrası yaşananlar dikkat çekti. Büyük gerilim altında geçen maçın son düdüğünün ardından taraftarlar sahaya indi. İşte dev maçın ardından yaşanan olayların tamamı...


KASIMPAŞA'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, geçmiş olsun mesajı yayınladı. Kasımpaşa'dan yapılan açıklama şu şekilde; "Dün gece iki güzide kulübümüz Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçtaki olaylar bizleri derinden üzmüştür. Bu iki kulübümüzün yöneticilerinin iyi niyetli çaba ve gayretleri ile daha da büyümeden sonlandırılan bu olayların sorumlularının tespit edilmesi Türk futbol camiasının en büyük dileğidir. Kasımpaşa Spor Kulübü olarak gerek Fenerbahçe’ye ve gerekse Trabzonspor’a en içten geçmiş olsun dileklerimizi iletir bu müessif olayda kendileri ile beraber olduğumuzu belirtiriz."

FIFA'DAN AÇIKLAMA


FIFA Başkanı Gianni Infantino, dün oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Şiddetin saha içi ve saha dışında yeri olmadığını belirten Infantino açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrasında yaşanan şiddet kesinlikle kabul edilemez; saha içinde veya saha dışında, bunun sporumuzda veya toplumumuzda yeri yoktur. Bunu daha önce de söyledim ve tekrar söyleyeceğim; futbolda istisnasız tüm oyuncuların, dünyanın her yerindeki pek çok insana bu kadar keyif veren bir oyunu oynayabilmek için güvende ve emniyette olması gerekiyor. İlgili makamları buna her düzeyde saygı gösterilmesini sağlamaya ve Trabzon'daki şok edici olayların faillerinin yaptıklarının hesabını vermeye çağırıyorum."

12 KİŞİ GÖZALTINDA

Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig Futbol karşılaşması sonrası meydana gelen olaylarla ilgili olarak ilk belirlemelere göre şahıs yakalanarak gözaltına alındı.


EREN ELMALI F.BAHÇELİ FUTBOLCULARI KORUDU


Trabzonspor taraftarlarının sahaya atlaması sonrası yaşanan kavgalarda Eren Elmalı'nın Fenerbahçeli futbolculara siper olduğu ortaya çıktı. Fenerbahçeli futbolcuların soyunma odasına koşması sırasında Eren Elmalı'nın taraftarlara engel olduğu gözlendi. Eren Elmalı'nın bu hareketi Fenerbahçeli futbolseverlerin takdirini topladı.

EGEMEN KORKMAZ'A TEPKİ


Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Eğribayat, Trabzonspor maçının ardından Egemen Korkmaz'a sitem etti. Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Eğribayat, Trabzonspor'da antrenör olarak görev yapan Egemen Korkmaz'a sert çıktı. İrfan Can Eğribayat paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Fenerbahçe'de forma giymiş, şu an Trabzonspor'da yardımcı hocalık yapan Egemen Korkmaz! Ekmek yediğin yere ihanet etmek budur. Biz canımızı korumaya çalışırken gelip arkadan saldırmak insanlık değildir."

F.BAHÇE KAFİLESİ İSTANBUL'DA


Fenerbahçe kafilesi, 04.00'te İstanbul'a döndü. Sarı-lacivertlileri çok sayıda taraftar karşıladı. Mert Hakan Yandaş havaalanında yaptığı açıklamada, "Gecenin bu saatinde buraya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Fenerbahçe arması hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğüdür. Bu sezonun sonu ne olursa olsun bu takımdaki herkesle gurur duyuyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Sağ olun, var olun" dedi.

BURAK KIZILHAN: DEVLETİMİZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI


Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, havaalanında kulüp televizyonuna konuştu. Burak Kızılhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Çok gergin bir akşam yaşıyoruz. Çok fazla konuşup, gerginliği arttırmak istemiyorum. Devletimizin tavsiyesi üzerine uçağımızın önünde açıklama yapıyoruz. Zor bir akşam yaşadık. Hep beraber yaşananları gördük. Olayların başından beri devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın İçişleri Bakanımız, Sayın Spor Bakanımız, ilimizin Sayın Valisi, il emniyet müdürü, keza Trabzonspor Yönetim Kurulu hep bizlerleydiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Taraftarımızın öfkesini, camiamızın sinirini anlıyorum ama bizlerin sakin olması gerekiyor. Şu an adli vakaya dönüşmüş bir olay. İlgili soruşturmaların açıldığı bilgisi bizlerle paylaşıldı. Fenerbahçe olarak hafta boyunca gereken açıklamaları, gereken zamanlarda yapacağımızı söylemek istiyorum. Taraftarımıza da seslenmek istiyorum. Bütün takım sağ salim uçakta. Sağ salim İstanbul’a doğru yola çıkacağız."

3 SAATLİK BEKLEYİŞ SONA ERDİ


Fenerbahçe kafilesi 22.30'da biten maçın ardından uzun süre Papara Park'ta bekledi. Sarı-lacivertli futbolcular, 01.30'da stadyumdan ayrıldı.

TFF'DEN AÇIKLAMA: YAŞANANLAR ASLA KABUL EDİLEMEZ


Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. TFF'den yapılan açıklamada, "Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz. Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

BAKAN BAK: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ!


Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Bak açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşananlar sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmamaktadır. İlgili makamlarca gerekli soruşturma başlatılmıştır. Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz."

İSMAİL KARTAL: OĞLUMUN KAFASI ŞİŞMİŞ


Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, dev maçın ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Benim kafamda şişme var. Ben alışığım. Sokakta yetişmiş biriyim. Ben Karadeniz çocuğuyum. Yere yatıp rol yapan biri değilim. Hayatım boyunca böyle biri olmadım. Omzumda kafamda şişlikler var ama ben yere yatmadım, öyle biri değilim. İçeride antrenörlerimin ağzı patladı, dudağı patladı, bazı antrenörlerde şişlikler var. Oğlumun kafası şişmiş. Çocuğa vurmuşlar burada. Nasıl olacak bu işler."

AVCI: SAHA İÇİNDE KALACAĞIM


Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yaşanan olaylarla ilgili şu ifadeleri kullandı: "2-0'dan 2-2 olacak durumu konuşacakken hem devre arası hem maç sonu durumu konuşacağız. Bunu konuşmak istemiyorum. Konuşarak düzelmeyecek. Sahanın içinde kalmaya devam edeceğiz. Devre arasında İsmail Kartal'a da dedim. Oyun içinde bir şey olmasın, daha önce benzer şeyler yaşandı. Maçın sonunda yaşadıklarımız üzüntü verici. Bu durumdan ne çıkacak merak ediyorum. MHK'si, PFDK'sinden toplam ne çıkacak bilmiyorum. Saha içinde kalacağım. Oyuna dönüş iyi. Lig üçüncüsüyüz, kupada yarı finaldeyiz. Oyuncularımız vazgeçmedi, geri döndü, kaybetmeyi hak etmedik"

BAKAN YERLİKAYA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Bu akşam oynanan Trabzonspor Fenerbahçe futbol karşılaşması sonrası sahaya giren seyircilerle ilgili kimlik belirleme çalışmaları ve maç sonu yaşanan olaylarla ilgili soruşturma derhal başlatılmıştır. Spor, her şeyden önce centilmenliktir. Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

BARDHI: O KUTLAMAYI YAPARSANIZ...


Trabzonsporlu futbolcu Enis Bardhi maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Kuzey Makedonyalı on numara şu ifadeleri kullandı: "Futbol hakkında konuşmak istiyorum çünkü futbolcuyuz, işimiz bu. Bu provokasyonları tabii ki hiç kimsenin yapmaması gerekiyor. Bugün yaşanan manzara, hayatımda ilk defa gördüğüm bir manzara. Maçın sonunda o kutlamayı yaparsanız, bu sıkıntılar çıkıyor."

TARAFTAR SAHAYA İNDİ


Fenerbahçeli futbolcuların kutlama yaptığı sırada bir Trabzonspor taraftarı, güvenliklerden kurtuldu ve sahaya girdi. Maskeli taraftar, Bright Osayi Samuel'le kavga etti. Arbede bir süre yerde devam etti.

DEV MAÇI F.BAHÇE KAZANDI


Trabzonspor'un Fenerbahçe ile karşı karşıya geldiği maç 5 gole sahne oldu. Zorlu karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi. Müsabakada Fenerbahçe'nin gollerini Fred (2) ve Batshuayi kaydetti. Trabzonspor'da fileleri Bardhi ile Trezeguet havalandırdı.

AdminAdmin