GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-01-2024 12:58

"Trafik Cezalarında Yeni Dönem: İndirimli Ödeme Süresi 1 Aya Çıkarıldı!"

İçişleri Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğine göre, trafik cezalarında önemli bir değişiklik yapılarak indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı. Trafik İdari Para Cezası Düzenlenmesinde ve Tahsilinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte yapılan bu değişiklikle sürücüler, trafik cezalarını yüzde 25 indirimle 1 ay içinde ödeyebilecekler.

İçişleri Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla trafik cezalarında indirimli ödeme süresinin 1 aya çıkarılmasıyla ilgili olarak, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte önemli bir revizyon gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, sürücüler artık trafik cezalarını yüzde 25 indirimle ödemek istediklerinde 15 gün yerine 1 aylık bir süreye sahip olacaklar. Bu değişiklikle birlikte sürücüler, trafik cezalarını daha uygun koşullarda ödeme fırsatı bulacaklar.

Trafik cezalarının ödeme süresinde yapılan bu düzenlemeyle birlikte, sürücülerin cezalarını daha erken ve avantajlı bir şekilde ödeme imkanı sağlanarak trafik kurallarına uyumun teşvik edilmesi hedefleniyor.

EditörEditör