EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-10-2023 11:18

Türkiye İnovasyon Haritası İhracatçı Firmalara Yardımcı Olacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan 'Türkiye İnovasyon Haritası', ihracatçı firmaların inovasyon kapasitelerini artırmaları için rehber niteliğinde olacak. Proje, Türkiye'deki yeni fikirlerin ticaret, endüstri ve hizmet alanlarına uygun hale getirilmesini hedefliyor. Harita, CISNAT-Corporate Innovation System and Network Analysis Tool kullanılarak ihracatçı firmaların inovasyon kapasitesini tespit etmeyi amaçlıyor. Türkiye İnovasyon Haftası'nda sonuçlar açıklanacak olan projenin, Türkiye'de inovasyonun yaygınlaşmasına ve etkin politikaların geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Türkiye İnovasyon Haritası İhracatçı Firmalara Yardımcı Olacak

Ticaret Bakanlığının katkısıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan "Türkiye İnovasyon Haritası, ihracatçı firmaların yenilik durumlarını detaylı şekilde ortaya koyarak, kapasitelerini artırmaları için rotalarını çizmelerinde katkı sağlayacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, küresel ekonomide rekabet sadece fiyat odaklı değil, inovasyon odaklı yaklaşımlarla ilerliyor. Bu süreçte inovatif davranan ve insan kaynağına daha çok yatırım yapanlar bir adım öne çıkıyor.

AdminAdmin