EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-03-2024 14:27

Ülker'in 2023 Finansal Performansı

Ülker Bisküvi, 2023 finansal sonuçlarını açıkladı. Türkiye'nin önde gelen gıda şirketi, 2023 yılını 56 milyar TL ciroyla tamamladı. Şirket, 2024 yılında da faaliyet gösterdiği pazarlardaki lider konumunu ve güçlü büyüme performansını sürdürmeyi hedefliyor.

Ülker'in 2023 Finansal Performansı

Ülker Bisküvi'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği açıklamaya göre, ihracat ve yurtdışı operasyonlarının cirodaki payı %32 oldu. Şirket, Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'da bisküvi pazarındaki liderliğini korurken, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde güçlü büyümesini sürdürdü. Ayrıca, şirket toplamda 47 yeni ürünü tüketicilerle buluşturdu.

Ülker Bisküvi'nin CEO'su Mete Buyurgan, 2023 yılına ilişkin yaptığı açıklamada, geçen yılın zorluklarla dolu olduğunu ancak önemli başarılar elde ettiklerini belirtti. Şirketin sürdürülebilirlik anlayışını finansman alanında da devam ettirdiğini vurgulayan Buyurgan, aynı zamanda uluslararası finansal analiz ve raporlama kuruluşu LSEG tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre şirketler arasında birinci olduklarını dile getirdi.

Ülker Bisküvi, inovasyon ve dijitalleşme konularına da önem veriyor. Gebze Fabrikası'nda 20 otonom mobil robotu devreye alarak üretim verimliliğini artıran şirket, bu alandaki yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Şirket, 2024 yılında da güçlü performansını sürdürerek ülkeye, ekonomiye, çalışanlara, tüketicilere ve tüm paydaşlara katkı sağlamayı hedefliyor. İsrafsız şirket kültürünü devam ettirecek olan Ülker Bisküvi, inovasyonu ve dijitalleşmeyi ürün yelpazesini genişletmekten, ürün tedariğinden dağıtım ağını güçlendirmeye kadar birçok alanda kullanmayı öncelik olarak belirledi.

EditörEditör