GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2024 11:41

Vatandaş şaşkın!

11 ayın sultanı Ramazan ayını kuru ekmekle karşılar hale geldiklerini belirten vatandaşlar, kasabın yolunu unuttu. Ramazanda katlanan fiyatlar karşısında şaşkına dönen vatandaşlar, “Nerede o eski Ramazanlar’ demekten kendini alamadı.

Vatandaş şaşkın!

Hesap kitap işi:

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte herşey gibi et fiyatlarıda katlandı. Kasapta kıymanın kilosu 480 lira, kuşbaşı ise tam 500 lira oldu. Eski Ramazanlar artık hayal olurken, şimdi her alışveriş bir hesap kitap işi haline geldi. Yenigün Gazetesine konuşan Kasap Erol Duman et fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Kasap Duman; "Şu anki fiyatlar gerçekten yüksek. Dana kıyma 480 lira, kuşbaşı ise 500 lira. Der gelirli vatandaş zaten artık kasabın yolunu unuttu. İşlerimiz fera değil ama, eski Ramazanların tadı kalmadı. Hayat çok pahalı. Bazen vatandaş gelip 250 gran kıyma istediğinde içimiz acıyor. Bazı hayırseverler de var, bütçesi yetmeyen vatandaşa et alabilmesi için destek sağlıyor” dedi.

 

Üretim yok:

Ramazandan bir hafta önce ete toplam 40 lira zam geldiğini söyleyen Duman; “Kırmızı et fiyatları şuan da durdu. Ama talep artarsa fiyatlar yükselir, çünkü üretim yok. Eğer Adapazarı'na dışarıdan kesim olmazsa, mal gelmezse, biz et bulamayız. Üretim yok. Beyaz et fiyatları kırmızı ete göre biraz daha düşük kaldı. Fakat bazı firmaların fiyatları yüzde 10 artırdığını gördük. Önümüzdeki hafta fiyatların daha da artması muhtemel” şeklinde konuştu.

 

Etin tadını unuttuk:

İşçi emeklisi Kazım Nargül isimli vatandaş ise; “Artık eti sadece kurbandan kurbana görür olduk. Kurban kene yakınlarımız hayrına getiriyor. Bizde ete, ancak böyle kasabın önünden geçerken vitrinden bakıyoruz. 10 bin lira emekli maşı ile kuru etmeği ancak alabiliyoruz. Hayır mübarek Ramazan ayında bizi bir tas çorbaya mahküm bırakanlar utansın” dedi.
Kurbanlık hisseleri uçtu:
Kurban bayramına aylar kala kurbanlık hisseleri de adeta uçtu. Kurbanlık hisseler 20 bin ile 30 bin arası değişirken, dana kesimi ise 350 liradan başlıyor. 

EditörEditör