GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2024 14:22

"Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Hızlı Başladı: Seçim Çalışmalarına İlk Adımlar"

AK Parti'de Sakarya'da gerçekleşen yerel seçimlere hazırlık sürecinde, 2 ay boyunca aday adaylarının başvuruları alındı. Aday adaylık döneminde 4 önemli ismin yer aldığı süreç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Ocak'ta Ankara'da düzenlenen tanıtım töreninde sona erdi. Bu törende Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Aday belirleme sürecinde, Sakarya'nın mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, ve Kahraman Maraş Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Rüstem Keleş de aday adayları arasındaydı. Ancak, Yusuf Alemdar ve Ekrem Yüce, aday belirleme sürecinde öne çıkan isimler oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın  Yusuf Alemdar olduğunu duyurdu - Medyabar

Yusuf Alemdar, Serdivan Belediye Başkanlığı'nın 3 dönemini doldurduktan sonra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Alemdar, belediyecilik ve siyasi tecrübesiyle dikkat çekiyor ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi için ileri projelerle birikimlerini taşıdığına inanılıyor.

Adaylık sürecinin ardından, Yusuf Alemdar seçim çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaptı. İlk adımlarını atan Alemdar, partililerle bir araya gelerek motivasyon sağladı. Sakarya'da 14 ilçenin belediye başkan adaylarının belirleneceği süreçte, AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, Alemdar şehir genelinde yoğun bir çalışma temposuna girecek. 68 gün süresince Sakarya'nın dört bir yanını gezmeyi ve projelerini tanıtmayı planlıyor.

Yusuf Alemdar, 19 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde AK Parti il başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, mevcut Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye teşekkür ederek, "Bizde kaybeden yoktur, kazanan yoktur. Hepimiz biriz, hizmet için halk için" diyerek çalışma sözü verdi.

EditörEditör