GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-01-2024 17:05

Zabıta personelleri: Eşit işe eşit ücret istiyoruz!

2018 yılında kadro vaadiyle belediye şirketlerine geçirilen zabıta personelleri, eşit işe eşit ücret talepleriyle yetkililere seslerini duyurmaya devam ediyor.

 Zabıta personelleri: Eşit işe eşit ücret istiyoruz!

Zabıta personelleri, kendilerine verilen kadronun beklentilerini karşılamadığını, askeri ücretin altında bir maaşla çalışmaya devam ettiklerini belirtiyor. 2018 yılında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklama ile kadro müjdesi aldıklarını hatırlatan zabıtalar, bu sözlerin gerçekleşmediğini ve kendilerini kandırıldıklarını ifade ediyor.

Zabıta personelleri adına bir sözcü, “Biz de aynı işi yapıyoruz, aynı göreve çıkıyoruz, aynı sorumlulukları taşıyoruz ancak maaşlarımız eşit değil. Eşit işe eşit ücret talep ediyoruz. 657 memur kadrosunu istiyoruz çünkü biz de belediye zabıtası olarak aynı kıyafeti giyiyoruz” diyor.

Yaklaşık 600.000 kişiyi etkileyen bu durum, zabıta personelleri arasında büyük bir memnuniyetsizliğe sebep olmuş durumda. Zabıta personelleri, haklarını aramak ve haksızlıklara son vermek için bir araya gelerek, yetkililere seslerini duyurmayı hedefliyor.

Zabıta personelleri, eşit işe eşit ücret talepleriyle ilgili olarak kamuoyundan destek bekliyor ve adaletin sağlanması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

EditörEditör