YEREL
Giriş Tarihi : 17-10-2023 16:23

Adapazarı Meclisi ikinci oturumu yapıldı

Adapazarı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Yaptığımız tüm çalışmalarda çok emek var, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kıymetli hemşehrilerimizin teveccühüyle hamdolsun Adapazarı’mızda işler yolunda.” dedi.

Adapazarı Meclisi ikinci oturumu yapıldı

Adapazarı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu, Başkan Mutlu Işıksu’nun başkanlığında, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Adapazarı Belediyesi 2024 yılı Performans Programı ile 2024 Mali Yılı ve izleyen iki yılın 2025-2026 Mali Yılları Bütçe Tasarısı ve Tahminlerini içeren iki madde oylandı.

Gündem dışı konuşma yapan CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay, maddelerle ilgili görüşlerini aktardı, kentsel dönüşüme daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini ifade eden Akbay, kırsal mahallelerin taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak maddelere ret oyu vereceğini açıkladı. Akbay’dan sonra kürsüye gelen MHP’li meclis üyesi Mehmet İr, bütçenin hazırlık bütçesi olduğunu, hazırlık bütçelerinin peşinen eleştirilmemesi ve bilançonun tamamına bakılması gerektiğini eğer tahminler gerçekleşmezse tenkitin yapılmasının daha doğru olduğunu belirterek bütçede emeği geçenlere teşekkür etti. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti’li meclis üyesi Özkan Yetim ise yaptığı konuşmada, belediyelerin hizmet ve şehrin refahı için çalıştıklarını, kentsel dönüşüme kaynak eleştirisi yerine şehirde ilk kez yapılan Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesine bakılmasının daha doğru olacağına vurgu yaptı. Yetim, “Kıymetli başkanımızın yatırımlarla birlikte çok güzel tasarruf programı yaptığına şahidiz ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sağlıklı ve şeffaf yapılan bütçede emeği geçen tüm arkadaşlarıma hassaten teşekkür ediyorum.” dedi. Yetim, konuşmasında, Adapazarı Belediyesi’nin depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarında üzerine düşeni yaptığının da altını çizdi. MHP’li meclis üyesi Erbay Kayatürk, CHP’li Akbay’ın konuşmasına istinaden geldiği kürsüde, kırsal mahalle konusunun basit bir mesele olmadığına vurgu yaparak sosyal belediyecilik anlayışıyla titiz çalışma yapılıp bütünsel bir değerlendirmenin daha doğru olduğunu belirtti ve Başkan Işıksu’nun konuya hassasiyetle yaklaştığını ifade etti.

Gündem dışı konuşmaların ardından açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, “CHP’li meclis üyemiz Haluk Akbay her bütçe değerlendirmesinde benzer konuşmalar yapıyor. Düşüncelere saygılıyız ancak bir önceki meclisimizde kentsel dönüşüme bütçe yok dendi, var olduğunu gördü şimdi daha fazla olmalı deniyor. Biz kentsel dönüşümde örnek bir çalışmaya imza atmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Kentsel dönüşümü siyasete malzeme etmememiz lazım. Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemizin kıymetini bilmek lazım. Biz bu örnekle beraber bu anlayışın başka yerlere yayılması için gayretle çalışıyoruz. Bütçelerimize baktığımızda çok titiz bir çalışma daha yapılmış. Başladığımız günden bu yana tüm bütçelerimiz yüzde 90’ların üzerinde gerçekleşme oranlarına sahip. Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Yaptığımız tüm çalışmalarda çok emek var, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kıymetli hemşehrilerimizin teveccühüyle hamdolsun Adapazarı’mızda işler yolunda.” diye konuştu.

Kırsal mahalle konusunda da düşüncelerini paylaşan Başkan Işıksu, “Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum, kırsal mahallelerimize sağlanan ayrıcalıklar 31 Aralık 2025 yılına kadar uzatıldı. Ben tüm mahallelerimize gidiyorum, her mahallemizin ihtiyaçlarını gideren hizmetleri de hayata geçiriyoruz. Yollar, parklar ve sahalar, cemiyet alanları, millet evleri ve sosyal tesisler başta

olmak üzere nitelikli çalışmaları yapmanın memnuniyetini sizlerle paylaşıyoruz. Kıymetli hemşehrilerimizle birlikte şehrin kalbi Adapazarı’mız için çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasının sonunda Resmî Gazete’de yayımlanan raylı hat yapımı kararını paylaşan Başkan Işıksu, “Şehrimizin ulaşım yarınları açısından oldukça kıymetli bir çalışma, Resmî Gazete’de yayımlandı. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ve imzası ile yayımlanan maddeye göre ilk etapta şehrin kalbi Adapazarı’mız ile Serdivan ilçemiz arasındaki raylı hat yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından üstlenildi. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, Bakanlığımıza, bu güzel karar için gayret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, MHP Grup Başkanvekilimiz, Milletvekillerimiz ve Cumhur İttifakı İl Başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye ve onun şahsında bu çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyor, şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından meclisin ikinci oturumunun gündemi oylandı. İki madde de CHP’nin ret oyu neticesinde oy çokluğuyla kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısı, 06 Kasım 2023 Pazartesi, saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

AdminAdmin