GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-01-2024 17:01

Adapazarı'nda okulların birleştirilmesi velileri isyan ettirdi!

Adapazarı ilçesinde bulunan Yavuz Selim İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerin velileri, okullarındaki bazı sıkıntıların giderilmesi için yetkililere seslendi.

Adapazarı'nda okulların birleştirilmesi velileri isyan ettirdi!

İkinci dönem eğitim ve öğretimin başlayacağını ifade eden veliler, "Okulumuz iki yıl önce yeniden yapım sürecine girdi ve yıkıldı. Bu zamana kadar da Şirinevler Ortaokulunda misafir okul olarak eğitim öğretime devam etti. Aralık ayı başında okulumuzun yapımı tamamlandı. İkinci dönemde okulumuzda olacağız. Ancak okulumuzla ilgili bazı sıkıntılarımız var, sesimizin duyulmasını istiyoruz" dedi.

Velilere göre, okullarıyla aynı zamanda yeniden yapım sürecine giren Vali Mustafa Uygur İlkokulu ve Ortaokulu, misafir okul olarak Mithatpaşa Ortaokulunda devam etmekteydi. Ancak bu okulların yapımı henüz tamamlanmadı. 2. dönem itibariyle Vali Mustafa Uygur İlkokulu ve Ortaokulu'nun, Yavuz Selim İlkokulu ve Ortaokulu'na misafir okul olarak geleceği iddia edildi.

29 derslikli Vali Mustafa Uygur İlkokulu ve Ortaokulu'nun, 16 derslikli Yavuz Selim İlkokulu ve Ortaokulu'na sığamayacağına dikkat çeken veliler, okulun kütüphanesinin, laboratuvarının, hatta anasınıfının bile kapatılarak normal dersliğe dönüştürüleceğini öne sürdü.

Veliler, "İl milli eğitim müdürlüğümüz iki yıldır 'Kitap Sakarya' etkinliği ile her hafta okullarımızda kitap okuma etkinliği düzenleyip, çocuklarımıza kitap okuma sevgisi aşılamaya çalışırken, okulumuzun kütüphanesinin normal dersliğe dönüşmesini istemiyoruz. Bilimsel araştırmalar okunanların % 10, dinlenenlerin %26, görülenlerin %36, yaşayarak öğrenmenin %90'inin hatırlandığını ortaya koymuşken, çocuklarımızın yaparak yaşayarak eğitim göreceği, türlü deneyler yapacakları laboratuvarımızın kapatılarak normal dersliğe dönüşmesini istemiyoruz" dedi.

Veliler, açıklama beklediklerini ifade ederek, "Vali Mustafa Uygur İlkokulu ve ortaokulu okulumuza sıra taşımış, müdürü okulumuzda kendine oda seçip isteği doğrultusunda boyama yaptırmış, hizmetlileri ve idarecileri okulumuzda mesai yapıyorlar. Resmi bi yazı olmadığı halde neye dayanarak bunlar yapılıyor? Neden Vali Mustafa Uygur İlkokulu ve ortaokulu Mithatpaşa ortaokulunda devam ettirilmiyor? Yazık değil mi bozulmak istenen anasınıfımıza, kütüphanemize, laboratuvarımıza... Yazık değil mi? Yetkililerden açıklama bekliyoruz" dedi.

EditörEditör