GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-08-2023 14:15

Adapazarı'ndan sonra Almanya'ya yerleşen Afgan genç suda boğuldu

Daha önce Adapazarı'nda yaşadığı öğrenilen 15 yaşındaki Afgan asıllı Abdül Rahman Farzan, Almanya'nın Hamburg eyaletindeki Elbe Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti.

Adapazarı'ndan sonra Almanya'ya yerleşen Afgan genç suda boğuldu

Almanya'da yayın yapan Türk Post Gazetesi'nin haberine göre bir dönem Türkiye'ye gelerek Adapazarı'nda da yaşadığı öğrenilen 15 yaşındaki Afgan asıllı Abdül Rahman Farzan, arkadaşları ile birlikte gittiği Elbe Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti.

Blankenese'deki plajda arkadaşlarıyla birlikte yüzen Afgan asıllı genç, bir yere tırmanıp suya atladı ve akıntıya kapılıp batarak gözlerden kayboldu. Yanındaki arkadaşları onu kurtarmak istedi ama başaramadı.

Durumun haber verilmesinin ardından olay yerine çok sayıda kurtarma görevlisi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan arama ekipleri, dalgıçlar, botlar ve iki helikopterden oluşan büyük kurtarma ekibinin çabaları sonuçsuz kaldı.

Kurtarma çalışmaları sırasında gencin arkadaşları çaresiz bakışlarla arkadaşlarından gelecek iyi haberi bekledi.

Çarşamba günü bulunan cesedin, bir hafta önce Elbe nehrinde batan Abdül Rahman Farzan isimli gence ait olduğu polis tarafından duyuruldu.

Strandweg yakınlarındaki Blankenese'de Elbe Nehri kıyısında bulunan Farzan'ın cesedi, itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak incelenmek üzere Adli Tıp Enstitüsü'ne teslim edildi. Yapılan otopsi sonucu Elbe'deki cesedin 15 yaşındaki kayıp çocuğa ait olduğu kesinleşti.

DLRG yetkilileri, Temmuz ayında Övelgönne yakınlarında 16 yaşında bir çocuğun daha boğulduğuna dikkat çekerek, Elbe nehrinde yüzülmemesi konusunda uyarıda bulunarak “Tarama ve gemi trafiği nedeniyle nehirde güçlü akıntılar var. Gelgit sırasında akıntı hızı saniyede 1,2 metredir. Bunun için Elbe’de yüzmek çok tehlikeli” dediler.

Afgan kökenli Abdul Rahman Farzan’ın cenazesi 25 Ağustos Cuma günü Hamburg’daki Öjendorfer Friedhof müslüman mezarlığına saat 10:30’da defnedildi.

AdminAdmin