YEREL
Giriş Tarihi : 03-12-2023 00:39

Aile içi cinayette karar çıktı

Arifiye ilçesinde tartışma sırasında kendisini darp eden oğlunu bıçaklayıp öldürdüğü iddiasıyla yargılanan baba için karar çıktı.

Aile içi cinayette karar çıktı

Alınan bilgiye göre olay 15 Aralık 2022 Perşembe akşamı Arifiye Karaaptiler Mahallesi Abdibey Caddesi'nde meydana geldi. Alkollü halde eve gelen 34 yaşındaki Kerim Türk babası Ahmet T. (60) ve annesi E.T. ile tartıştıktan sonra anne ve babasını darp etti. Kerim Türk arbede sırasında babası Ahmet T.'nin elinde bulunan bıçakla yaralandı.

Yaralanan Kerim Türk, diğer aile üyeleri de eve geldikten sonra iddiaya göre 1 saat kadar sonra çağrılan ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Türk, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Polis Tüm Aileyi Gözaltına Aldı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında baba Ahmet T. ile birlikte anne F.T. ve kız kardeş B.T., erkek kardeş K.T. ve eşi B.T. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden baba Ahmet T. "Alt Soydan Akrabayı Kasten Öldürmek" suçundan tutuklanırken diğer aile fertleri adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Cezası Belli Oldu, Tahliye Edildi

Sakarya Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava geçtiğimiz günlerde karara çıktı. Baba Ahmet T., "Alt Soydan Akrabayı Kasten Öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ahmet T.'nin cezası haksız tahrik indirimi ve iyi hal sebebiyle 15 yıla indirilirken, karar kesinleşinceye kadar tutuksuz kalması kararı alınaran cezaevinden tahliye edildi.

Adliyeye Bastonuyla Gitmişti

Tutuksuz yargılanan diğer aile üyelerinden bazılarına ise bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi ve delilleri karartma suçlarından çeşitli cezalar verilirken hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.

Şüpheliler Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken baba Ahmet T.'nin ayağındaki platin sebebiyle bastonlu ve yürümekte zorlandığı görülmüştü.

EditörEditör