SİYASET
Giriş Tarihi : 26-12-2023 10:54

AK Parti'de adaylar Ocak ayına kaldı

Yerel gazetelerde çıkan habere göre, AK Parti'de aday açıklamalarının Ocak ayına kaldığı belirtildi. Kulislerde Erdoğan'ın ilk olarak İstanbul adayını açıklayacağı, Ocak ayının ilk haftasında da Sakarya'nın da bulunduğu diğer adayları duyuracağı konuşuluyor.

AK Parti'de adaylar Ocak ayına kaldı

AK Parti'de 2024 yerel seçimleri için aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

Sakarya'nın yerel gazeteleri Söz Sakarya ve Yeni Sakarya Gazeteleri'nin bugün manşetlerinde yer alan habere göre, AK Parti'de adayların Ocak ayının ilk haftasında açıklanacağı belirtildi.

Söz Sakarya'da çıkan habere göre, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde gözlerin çevrildiği AK Parti'de aday açıklamaları Ocak ayına kaldı. Haberde, partide aday açıklamasının gecikmesine neden olarak MHP ile yürütülen pazarlıkların tamamlanmaması gösterildi. Adayların belli olmasının ardından il ve ilçe teşkilatlarında oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi adaylarla ilgili takvimi açıklayacak ve saha çalışmaları da start alacak. 15 Ocak'ta Ankara Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı ile birlikte seçim beyannemesinin de açıklanması planlanıyor.

Yeni Sakarya gazetesinde yer alan haberde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı programı nedeniyle bu haftaki AK Parti Grup toplantısının yapılmayacağı, bu yüzden açıklanması beklenen adayların Ocak ayının ilk haftasına kaldığı belirtildi. Haberde, Erdoğan'ın ilk olarak İstanbul adayını açıklayacağı, Ocak ayının ilk haftasında da Sakarya'nın da bulunduğu diğer adayları duyuracağı yer aldı.

AdminAdmin