GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-02-2024 12:17

Akyazı çiftçisi, AB desteklerinden nasıl yararlanacak?

Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sakarya irtibat ofisi, Akyazı Ticaret Borsası salonunda düzenlenen toplantıda, çiftçileri AB destekleri hakkında bilgilendirdi.

Akyazı çiftçisi, AB desteklerinden nasıl yararlanacak?

Toplantıda, TKDK Sakarya irtibat ofisi uzmanı Yaşar Eriş, çiftçilere AB desteklerinin kapsamı, başvuru şartları ve hibe oranları hakkında bilgi verdi.

Eriş, 2024 yılı itibarıyla tüm illerde faaliyet göstermeye başlayan TKDK'nın, Akyazı'da da yeni irtibat ofisi açtığını hatırlattı.

Akyazı'daki çiftçilere yönelik AB desteklerinin, süt, kırmızı et, yumurta tavukçuluğu, tarımsal ve balıkçılık ürünleri işleme ve pazarlama, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi gibi alanlarda verileceğini söyledi.

Çiftçilere Mazot Desteği ne kadar, ne zaman ödenecek 2022? Çiftçiye Mazot  ve Gübre Desteği nedir, kimler yararlanabilir, kaç TL destek verilecek? -  Haberler

Süt, kırmızı et ve yumurta tavukçuluğu yapan işletmelere yüzde 65-75, tarımsal ve balıkçılık ürünlerini işleyen ve pazarlayanlara yüzde 50-70, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirilmesi yapanlara da yüzde 60-70 hibe olmak üzere 500 bin avro ile 3 milyon avro arasında değişen kredi verileceğini ifade etti.

Yatırım harcamaları için de yüzde 50 ille yüzde 75 hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Toplantıya katılan çiftçiler, AB desteklerinden yararlanmak için gerekli şartlar ve belgeler hakkında bilgi almak için sorularını yönelttiler.

Toplantıda, TKDK Sakarya irtibat ofisi tarafından, AB desteklerine ilişkin hazırlanan broşürler de dağıtıldı.

EditörEditör