GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-01-2024 14:03

Ankara ve İstanbul'un yeni başsavcıları belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, 2023 yılı Adli Yargı Kararnamesi'ni tamamladı. Kararname ile, Ankara ve İstanbul'un yeni başsavcıları da belli oldu.

Ankara ve İstanbul'un yeni başsavcıları belli oldu

Yargıtay üyeliğine seçilen Ahmet Akça'nın yerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse getirildi. Karaköse, 1971 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1995 yılında hakimlik mesleğine başladı. Sırasıyla Gaziantep, İstanbul ve Ankara'da görev yaptı. 2018 yılında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

Yargıtay üyeliğine seçilen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın yerine ise Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç atandı. Koç, 1964 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında hakimlik mesleğine başladı. Sırasıyla Ankara, Çankırı ve İstanbul'da görev yaptı. 2017 yılında Antalya Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

Ankara ve İstanbul'un yeni başsavcıları belli oldu!

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Gökçe, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına da Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Yakup Ali Kahveci atandı.

Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AdminAdmin