GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-04-2024 12:06

Aşoğlu'ndan Dikkat çeken paylaşım... "Ak Partiden istifa etmedim, Yönetimlerdeki görevlerimden istifa ettim."

Ak Parti İl yönetiminde 2015-24 döneminde yer alarak AK Parti İl Teşkilat Başkanlığı görevini de yürütmüş olan ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde istifa eden Mehmet Erkut Aşoğlu, sosyal medya hesabından bazı açıklamalarda bulundu.

Aşoğlu'ndan Dikkat çeken paylaşım...

Aşoğlu yaptığı paylaşımda;

Bazı boş bıraktığım, yanlış anlaşılmaya müsait konulara açıklık getirmek isterim.

1. 2004 den beri üyesi olduğum Ak Partiden istifa etmedim, Yönetimlerdeki görevlerimden istifa ettim

2. İl Başkanı ve Yönetim deki arkadaşlarım ile bir problem yaşamadım, tersine uyum içinde çalıştık.

3. SHİ, Teşkilat, Skm, Kongre/Miting Komisyon Başkanlıkları, Büyük Kongre Delegeliği gibi önemli görevleri bana uygun gören İl Başkanlarıma, ekip arkadaşlarıma teşekkür ettim ve ediyorum.

4. Sakarya da Yönetsel bir takım sıkıntıları gördüğüm için 2015 yılında görevi red edemedim, yerelde düzeltebileceklerimizi düzelttik, asıl kaynağın bizi aşanlarda olduğunu gördük, her seçim, kongre de ders çıkartılmıştır dedik, umutla düzelir diye bekledik, yeterince bekledim, olmadı.

5. Büyük Kongre sürecinde milletten bir uyarı almadan düzelemeyeceği kanaati netleşti, istifa kararını o gün aldım(adaylar, listeler ortalıkta yoktu). İstişare sonucu istifanın seçim öncesinde uygun olacağı kararı çıktı, uydum. Hiç bir görev almayacağımı da beyan ederek görevlerimden istifa ettim.

6. Sakarya gerçeklerine aykırı, farklı saiklerle karar verenlerin, atanan-alınan brokrat, teşkilat mensubu veya seçilen kişilerin hesabını Parti Teşkilat ı olarak vermek, sıkıntılarını taşımak durumunda kaldık, İl Başkanı başta.

7. Olayları ilkesel bazda, somut verilere dayanarak, isim vermeden, kişiselleştirmek ten kaçınarak yapmaya çalışıyorum.

8. Bugüne kadar içeride konuşulan tespitleri, özeleştirileri resmi görevimin de olmaması özgürlüğü içinde yapıcı bir şekilde paylaşmaya çalışıyorum.

9. İstifam sırasında sonucu kesin olmayan bir konuda analiz yapmam abes olurdu ki: bugün karşılaştığımız sonuçların bazılarının anketleri elimde olmasına rağmen, hatta manipilasyon olarak algılanır, seçimin kaybımdan bile sorumlu tutanlar olurdu.

10. Seçim sonucu bir çıktıdır, asıl tartışılması gereken mesela adayın yanlış olması değil, yanlış adayın tespitine sebep olan sistemin kendisidir. Daha oralara gelemedik, step by step. İlçe İlçe kaybettiren faktörleri aklımın erdiğince sıralamaya çalışacağım.

11. Amacım karınca misali yangına su taşımak, işin göbeğinde gördüklerimi aktarmak. Herkesin tespitlerime katılmasını beklemiyorum, mutlaka katkı verenler de olacaktır. Kişisel polimiklere kapalı olduğumu da belirtmek isterim.

AdminAdmin