SİYASET
Giriş Tarihi : 06-06-2023 11:37   Güncelleme : 06-06-2023 11:47

Atilla Sarımehmet fena bombaladı: Ümit Dikbayır’a hakkımı helal etmiyorum

İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Atilla Sarımehmet, “Hiçbir şekilde Milletvekili Ümit Dikbayır’a hakkımı helal etmiyorum” dedi. 

Atilla Sarımehmet fena bombaladı: Ümit Dikbayır’a hakkımı helal etmiyorum

İYİ Parti Sakarya’da kan kaybetmeye devam ederken, parti içinde yaşananlar ise Sakarya gündeminden düşmüyor. Parti içi demokrasinin işlemediğini ileri süren çok sayıdaki kişinin istifa ettiği İYİ Parti’de istifa depremleri ise sürüyor. Milletvekili Ümit Dikbayır’ın istediği gibi hareket etmesi, eski il başkanı ve 2. sıra adayı Selçuk Kılıçaslan’ın ise yaşananları genel merkeze yansıtmaması nedeniyle partideki tepkiler devam ediyor.

Bir Sakarya klasiği olan Gazeteciler Soruyor sezon finali yapıldığı programda konuşan gazeteci Hüseyin Cumalı, “Sakarya’ya miting için gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geldiği gün bütün Dikbayır Atatürk Bulvarı, Yeni Cami, Adnan menderes Caddesi, Gar Meydanı, Miting alanı, bütün kenti kendisi ve Akşener’in fotoğrafları olan afişlerle donatması, milletvekili adayı olan 7 adayın afişini astırmaması İYİ Parti’de bardağı taşıran son damla oldu. Ayrıca bu nasıl bir ego ki bir tek kendi afişlerini şehre asıyorsun. Pes doğrusu” dedi.

Meslek yaşantısı boyunca Ümit Dikbayır’ın yaptığı gibi bir tek kendisini ön plana çıkaran bir aday, hatta listenin ağabeyi, hatta ve hatta genel başkan yardımcısı görmediğini dile getiren Hüseyin Cumalı, “Genel Başkan Akşener geldiği gün yaşanan bu skandal görüntü şehirde gündem oldu. Zaten bu görüntü partilileri de şok etti.  Partide görevleri olan İsmail Zortul, Atilla Sarımehmet, Nermin Sarımehmet, Ömer Faruk Kamacı’nın yanı sıra çok sayıda üyenin istifa etmesi partideki sıkıntının bir göstergesidir” dedi. 

Her Cuma akşamı saat 21.00’de canlı olarak TV 264 ekranlarına gelen Gazeteciler Soruyor sezon finaline telefonla canlı bağlanan Adapazarı İlçe Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Atilla Sarımehmet ise adeta İYİ Parti kurmaylarını bombaladı. İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a hakkını kesinlikle helal etmeyen, partiye üye kaydı yaptığı ve oy istediği herkesten helallik isteyen Sarımehmet, seçim öncesi büyük baskılar gördürdüklerini dile getirdi. 

Milletvekili listesine tepki gösterdiklerini ama Dikbayır’ın kendilerini kesinlikle dinlemediğini belirten Sarımehmet, “Defalarca görüşelim, konuşalım diye rica ettik ama Dikbayır bizimle konuşmadı. Bize büyük baskı yaptı” dedi. Sert sözlerle Ümit Dikbayır ile İYİ Parti Sakarya kurmaylarını eleştiren Sarımehmet, “179 bin oy beklerken 79 bin oy alabildik” diyerek tepkisini dile getirdi. Gazeteciler Zafer Tokuş, Safa Polat, Hakan Turhan ve Hüseyin Cumalı, “Yerel seçim yaklaşırken yaşanan bu gelişmelerle İYİ Parti belediye seçimlerinde ne yapar! İşte bu soru işaretidir” dedi.

AdminAdmin