EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-02-2024 16:15   Güncelleme : 16-02-2024 16:34

"Bankalar, ATM Nakit Çekim Limitini Arttırdı"

Bankalar, müşterilerine daha fazla esneklik sağlamak ve şubelere olan yoğunluğu azaltmak amacıyla ATM'lerden nakit çekim limitlerini yükseltti.

Yapılan güncellemeyle birlikte, nakit çekim limiti 5 bin liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Bazı bankalar ise bu rakamı 15 bin liraya kadar yükseltti.Yapılan güncellemeyle birlikte, nakit çekim limiti 5 bin liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Bazı bankalar ise bu rakamı 15 bin liraya kadar yükseltti.Yeni uygulama sayesinde, banka kartıyla ATM'lerden en az 10 bin lira olmak üzere daha yüksek tutarlarda para çekmek mümkün olacak. Bu değişikliğin, müşterilere daha fazla finansal özgürlük sağlamanın yanı sıra, şubelerdeki kalabalığı azaltma amacını taşıdığı belirtiliyor.

Banka Hesabı Olanlar Dikkat! ATM Ücretsiz Nakit Çekim Limiti Artırıldı -  Yeşil Afşin Gazetesi

Ayrıca, karekodla ücretsiz hesaptan nakit çekimlerde de yeni limitler uygulanacak. Bu kapsamda, bankanın belirlediği limitlere göre 10 veya 15 bin lira çekim yapılabilecek.

Bankaların bu yeni uygulamayı müşterilerine duyurmak amacıyla uygulama üzerinden bildirim göndermeye başladığı ifade ediliyor.

Yükseltilen nakit çekim limitlerinin, müşterilere daha fazla rahatlık ve esneklik sağlayacağı öngörülüyor.

EditörEditör