GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2023 00:00

Başkan Yüce Şiir Meclisi'nde: “Şiir hissetmek, kalbe dokunmaktır”

Şiirin ve sanatın Sakarya’da hayat bulduğu 22. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları programı Nehir Çikolata evinde düzenlenen şiir meclisiyle devam etti. Yurt içi ve dışından gelen 17 şairin şiirlerini seslendirdiği sanat akşamına Başkan Yüce de katılarak şiirler okudu. Yüce, “Şiir sevgidir, hissetmektir, dünyaya başka gözlerle bakmak, kalbe dokunmaktır” dedi.

Başkan Yüce Şiir Meclisi'nde: “Şiir hissetmek, kalbe dokunmaktır”

Sakarya’nın 22’nci kez ev sahipliği yaptığı Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları programı Nehir Çikolata Evi’nde düzenlenen Şiir Meclisi programıyla devam etti. Kahve ve çikolata ikramı eşliğinde keyifle geçen şiir akşamına Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen 16 şair katılarak şiirlerini seslendirdi

Bu güzel programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Büyükşehir bürokratları da katıldı. Şairlere ve katılımcılara Nehir Çikolata’nın lezzetli ürünlerinin ikram edildiği özel program, şiir seslendirmeleriyle unutulmaz bir hatıra oldu. Şairlerden sonra söz alan Başkan Yüce de okuduğu farklı şiirlerle dinleyenlerden güçlü bir alkış aldı. Yüce, şiiri ruhen ve kalben çok sevdiğini ifade etti.

Şiir sanatının çok zor bir sanat olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Şiir, okuduğunuzda duygularınızı harekete geçiren kelimelerin bütünü ve gerçek dünyayı kâğıda aktaran bir sevgi köprüsüdür. Şiir sevgidir, hissetmektir, dünyaya başka gözlerle bakmak, kalbe dokunmaktır. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in dizlerinde ders almış bir kardeşiniz olarak şunu söyleyebilirim ki konuşmak kolay lakin yazmak çok zordur. İçindeki ruh âlemini ve gönlünden geçenleri kâğıda dökebilmek, kalemle onları buluşturmak bir sevdadır. Bu yüzden bu sevgi köprülerini ve gönüllerindeki berrak düşünceleri kâğıda aktaran şairlerimizi gönülden kutluyorum” diye konuştu.

 

EditörEditör