SİYASET
Giriş Tarihi : 30-10-2023 14:44

Bu ziyaret çok konuşuluyor! MHP'liler Bayraktar'ı ziyaret etti

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticilerinin de ilçe genelinde ziyaretlerini sıklaştırmaya başladıkları görülüyor. Hemen hemen her partinin ilçe teşkilatı 2024 Mart ayında yapılacak olan mahalli seçimlerle ilgili bir hesabın peşinde oldukları artık açık bir şekilde görülmeye başlandı.

Bu ziyaret çok konuşuluyor! MHP'liler Bayraktar'ı ziyaret etti

Özellikle Cumhur ittifakının en üstünde bulunan yöneticilerin yerel seçimlerle ilgili alacakları kararlar henüz belli olmaması ittifak içinde yer alan partilerin ilçe yöneticilerinin ellerini kollarını bağlamış gibi görünüyorsa da bu partilerin içinde yer alan MHP’nin ise ilçe yöneticileri “Akyazı’yı belki bize bırakırlar” düşüncesinden hareketle çalışmalarını hazırladıkları B Planı ile bu düşüncelerini hayata geçirmenin hesaplarını yapıyorlar.

Nitekim Cumhur ittifakı ortaklarından MHP’nin ilçe başkanı Soyhan Sofuoğlu ile birlikte MHP’li belediye meclis üyesi Ergün Öztürk’ün partisi belli olmamasına rağmen yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olması beklenen Ziraat Odası başkanı Ali Şener Bayraktar’ı geçtiğimiz günlerde makamında ziyaret etmesi son günlerde Akyazı’da en çok konuşulan konu haline geldi. MHP heyetinin son aylarda başkan Bayraktar’ı birkaç kez ziyaret etmesi de konunun çokça konuşulmasına neden olarak gösteriyor Akyazılılar. 

Ali Şener Bayraktar bilindiği gibi bir önceki seçimde MHP’den belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıklayan ve MHP Akyazı İlçe teşkilatına giderek başkan aday adaylığı için müracaatını yapmıştı. Ancak ittifak gereği Akyazı AK Parti’ye kaldığı için Bayraktar’ın aday adaylığı da bu nedenle son ermişti. 

Her ne kadar iki taraf yapılan ziyaret için “bu ziyaret bir dostluk ziyaretidir. Seçimle ilgisi yoktur. Açıklaması yapıyor olsalar da Akyazı’da böyle algılanmadığı yapılan konuşmalardan anlaşılıyor. Zira Akyazılı “bu ziyaret bal gibi siyasi bir ziyarettir. Kimse kimseyi kandırması”  tezinde ısrarlıgörünüyor.

AdminAdmin