GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 16:57

Bursa'da Mevsim Şaşkınlığı! Kış Bitmeden Güneşe Aldanan Erik Ağacı Çiçek Açtı!

Bursa'da son günlerde soğuk havaya rağmen güneşe aldanan erik ağacı çiçek açtı. Bir kafenin bahçesinde yaşanan bu olay görenleri şaşırttı. Nisan veya Mayıs aylarında çiçek açması gereken erik ağacının Şubat ayında çiçek açması mevsimsel değişimlere dikkat çekti.

Bursa'da Mevsim Şaşkınlığı! Kış Bitmeden Güneşe Aldanan Erik Ağacı Çiçek Açtı!

Erik Ağacı Mevsimi Şaşırdı

Bursa'nın kent merkezindeki bir kafenin bahçesinde bulunan erik ağacı, normalde Nisan veya Mayıs aylarında çiçek açar ve meyve verir. Fakat bu sene, Şubat ayında güneşli havalara aldanan erik ağacı erken çiçek açtı. Bu durum görenleri şaşkına çevirdi.

Çiçek açan erik ağacı şaşırttı

Kafenin İşletmecisi Olayı Anlattı

4 yıldır kafenin işletmeciliğini yapan Can İşleyen, "Her yıl bu erik ağacı Nisan veya Mayıs aylarında çiçek açardı. Ama bu sene Şubat ayında güneşi görünce aldandı ve çiçek açtı. Burası sürekli güneş alan bir yer değil. Hatta yamaçta olduğu için 2-3 derece daha soğuk oluyor. Ama güneşli havalar erik ağacını kandırmış gibi görünüyor. Kısa süre sonra erik de vermeye başlayacaktır. Sadece 1 dalında değil, 3-4 dalında çiçekler var" dedi.

Mevsimsel Değişimler Dikkat Çekiyor

Erik ağacının mevsimi şaşırması, son yıllarda artan mevsimsel değişimlere dikkat çekiyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi faktörler, mevsimlerin normal seyrinde değişikliklere yol açıyor. Bu durum birçok bitki türünde erken veya geç çiçeklenme gibi anormalliklere neden oluyor.

EditörEditör