YEREL
Giriş Tarihi : 02-11-2023 13:25

Büyükşehir Genel Sekteri Mustafa Ak için Başkent iddiası!

Ankara kulisleri Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak’ın, AK Parti’nin Keçiören Belediye Başkan adayı olacağını konuşuyor.

Büyükşehir Genel Sekteri Mustafa Ak için Başkent iddiası!

İddia Başkentte yayın yapan ve AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Ankara’dan Haber Gazetesinde yer aldı. İki dönem Keçiören Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Ak, 2019 yılından bu yana Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürütüyor.

Gazetenin kulis haberine göre; Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ismi AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Başkan adaylığı için öne çıkıyor. Altınok’un Büyükşehir’e aday gösterilmesi halinde Mustafa Ak’ın da AK Parti’nin Keçiören Belediye Başkan adaylığında en güçlü isim olarak gösterildi.

Mustafa Ak kimdir?

1964 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul’da özel sektörde çeşitli alanlarda yönetici olarak çalışan Mustafa Ak, sektörel dergilerde koordinatörlük görevlerinde bulundu. 1991 yılı itibari ile Ankara’da Basın-Yayın ve Matbaacılık alanlarında faaliyet gösteren bir işletme kurdu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. Halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı’nın yönetim kurulu Başkan Yardımcılığı ve Ankara Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Aktif siyasi hayatına kuruluşundan itibaren AK Parti’de başladı. AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev alan Mustafa Ak, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Ankara Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

05.11.2019 tarihi itibariyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

AdminAdmin