Asayiş
Giriş Tarihi : 16-01-2024 15:00

Düzce'de kampçılar, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı

Düzce'nin Pürenli Yaylası'nda kamp yapan 8 kişilik iki aile, kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kaldı. Vatandaşlar, telefonların çekmemesi sebebiyle araçlarını bırakıp şehir merkezine yürümeye karar verdi. 7 kilometre uzaklıkta bulunan en yakın yerleşim yerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar, Nacak Off-Road Kulübü üyeleriyle karşılaştı. Vatandaşlar, off-road aracına alınıp tekrar yaylaya çıkarıldı. Off-road ekibi, mahsur kalan araçları da halatlarla çekerek, merkeze getirdi.

Düzce'de kampçılar, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı

Olay yerinde giden Düzce AFAD ekipleri de vatandaşlara gerekli yardımları sağladı.

Nacak Off-Road Kulübü Başkanı Ahmet Akbulut, "Yaylada kamp yapan vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Biz de üyelerimizle birlikte vatandaşlarımızı kurtardık. Vatandaşlarımız sağ salim evlerine döndüler." dedi.

AFAD İl Müdürü Ali Fuat Topaloğlu da, "Olay yerine giden ekiplerimiz, mahsur kalan vatandaşlara gerekli yardımları sağladı. Vatandaşlarımız sağ salim evlerine döndüler." dedi.

Bu olay, doğada kamp yaparken dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Kampçılar, doğa koşullarını göz önünde bulundurarak hareket etmeli ve gerekli önlemleri almalıdır.

AdminAdmin