DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-10-2023 17:04

Erdoğan'dan Gazze çıkışı: Gerektiğinde sınırları aştığımız gibi...

Yüz binlerce kişi İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulme dur demek ve Filistin'e destek için Atatürk Havalimanı'nda toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alanda toplanan kalabalığa hitap ediyor.

Erdoğan'dan Gazze çıkışı: Gerektiğinde sınırları aştığımız gibi...

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 22. güne girildi. Gazze'ye destek için AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Büyük Filistin Mitingi düzenlendi. Yüz binlerce kişi İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulme dur demek ve Filistin'e destek için Atatürk Havalimanı'nda toplandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alanda toplanan kalabalığa hitap ediyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Filistin davasına sahip çıktığınız, Gazzelilere umut olduğunuz için teşekkür ediyorum. Sözlerimin hemen başında bu toprakları bize vatan olarak bırakan tüm şehitlerini, gazilerini rahmetle anıyorum. Anadolu Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve Cumhuriyet'e kadar hüküm vuranları minnetle yad ediyorum. Coğrafyamızın semalarında bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanların kıyamete kadar okunması için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

"GAZZE İÇİN YÜREKLERİMİZİN YANGININI CÜMLE ALEME HAYKIRACAĞIZ"
Öyle büyük bir milletsiniz ki bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz. Öyle büyük millet ve devletiz ki ne gücümüz ne mücadelemiz sadece kendi sınırlarımızda kanidir. Yarın Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl coşkusunu yaşarken, bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız.

"BUGÜN GAZZE İÇİN KIYAMDAYIZ"
Tıpkı Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Orta Asya'nın, Afrika'nın dört bir yanında bir zamanlar millet, milliyet neymiş öğretmişiz. Kalplerini ve gözlerini bizlere çeviren kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimiz, gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimiz için bugün de Gazze için kıyamdayız.

"NETANYAHU TERÖRİSTSE HAMAS DA TERÖRİSTMİŞ, YAZIKLAR OLSUN"
Netanyahu teröristse Hamas da teröristmiş. Yazıklar olsun. Onlara ülkemde oy atanlar da iyi düşünmesi lazım. Onlara oy verenlerin iyi düşünmesi lazım. Bugün yaşadığımızı tarih bize yaşatmasın.

"BU ÜLKE İÇİN ADANA NEYSE GAZZE DE OYDU"
Kırım'dan Karabağ'a, Bosna'dan Kerkük'e, Filistin'den Türkistan'a, Afganistan'dan Çeçenistan'a kadar biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Bugün birileri Gazze'yi uzakta bizimle hiç alakası olmayan bir yer gibi görüyor, bunu açıkça söylüyor. Halbuki bir asır önce bu millet için, bu ülke için Adana neyse Gazze de oydu.

"ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ'NDE GAZZELİ'YLE ÜSKÜPLÜ YAN YANA YATIYOR"
Gazze de vatan topraklarının ayrılmaz sandığımız parçasıydı. Nereden nereye geldik. Çanakkale Şehitliği'ne yolunuz düştüğünde muhakkak gidin. Mezar taşları üzerindeki isimlerle şehirlere iyi bakın. Orada Gazzeli'yle Üsküplü'nün yan yana yattığını göreceksiniz. Gazze verdiği 53 şehitle yer alıyor. Bizi kanımız kadar, canımız kadar, sevdamız kadar kendimizden olan tüm bu topraklardan ayırdılar. Sadece fiziki olarak ayırmakla kalmadılar, zihnimizden ve kalbimizden sökmek için her türlü fırıldağı çevirdiler. Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği kara günlerden aldığımız dersleri asla unutmamalıyız. Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize destek için bir araya geldiğimiz şurada bir daha asla yeni Gazzeler ortaya çıkmasına izin vermeme azmiyle ayrılmalıyız.

"TÜRKİYE BÜYÜK TEHDİTLERİN HEDEFİNDE BİR ÜLKEDİR"
Türkiye tarihiyle kültürüyle, medeniyetiyle büyük bir devlettir. Türkiye sahip olduğu tüm vasıflarıyla asla bitmeyecek büyük tehditlerin, projelerin hedefinde bir ülkedir. Ülkemizin dört bir yanında yaşanan hiçbir hadisenin, Türkiye üzerine oynanan oyunlardan bağımsız olmadığını bilin.

"İSRAİL ÇOK RAHATSIZ OLDU"
Hamas terör örgütü değildir dedim ya İsrail çok rahatsız oldu. Galip olan sadece Allah'tır. Biz yalnızca Gazze'de yaşanan katliamı telin etmekle kalmıyoruz, kendi istiklal ve istikbalimizin müdafaasını yapıyoruz. Sultan Abdulhamid oralarla az mı haşır neşir oldu?

"İSRAİL SEN İŞGALCİSİN, ÖRGÜTSÜN"
1947'de Gazze Filistin neydi, bugün ne? İsrail sen buralara nasıl geldin, nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı'nın her ülkesi sana borçlu. Borçlu olduğu için de konuşamıyor, sana ziyarete geliyor."

MİTİNGE KATILAN PARTİ LİDERLERİ
Mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katılıyor.

AdminAdmin