GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 15:49   Güncelleme : 15-02-2024 16:00

Erzincan'da Meydana Gelen Heyelan!

Erzincan'da 13 Şubat'ta meydana gelen heyelan sonucu 9 işçinin kaybolduğu maden sahasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, alandaki son durumu aktardı ve 400 bin kamyonluk toprak kütlesinin işçilere ulaşmayı zorlaştırdığını açıkladı. Bu açıklama, heyelan vahametinin boyutunu gözler önüne seriyor.

Erzincan'da Meydana Gelen Heyelan!

400 Bin Kamyonluk Toprak Engeli:

Bakan Dönmez, alanda 1708 personelle arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, ancak 400 bin kamyonluk toprak kütlesinin işçilere ulaşmayı zorlaştırdığını belirtti. Heyelan bölgesindeki toprak kaymalarının devam ettiği ve arama kurtarma ekiplerinin büyük bir risk altında çalıştığı ifade edildi.

Umutlar Tükenmedi:

Arama kurtarma ekipleri, zorlu koşullara rağmen umutlarını kaybetmeden çalışmaya devam ediyor. Ekipler, toprak kütlesini kazıyarak işçilere ulaşmaya çalışıyor. Bölgede termal kameralar ve dronelar da kullanılıyor.

Aileler Bekleyişte:

Heyelanda kaybolan işçilerin aileleri ise maden sahası yakınlarında endişeyle bekleyişlerini sürdürüyor. Aileler, yetkililerden arama kurtarma çalışmalarının hızlandırılması ve sevdiklerine sağ salim ulaşılması için daha fazla çaba gösterilmesini talep ediyor.

"ÇOK BÜYÜK BİR TOPRAK KÜTLESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
Heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar şu açıklamalarda bulundu; "Burası halen çalışan bir yapı, heyelan tehlikesi belli alanlarda devam ediyor. Dolayısıyla çok dikkatli bir şekilde arama faaliyeti yürütüyoruz. Bu maalesef biraz zaman alıyor. Çok büyük bir toprak kütlesinden bahsediyoruz. Yaklaşık 10 milyon metreküplük bir toprak kütlesi. Elimizde bir imkan olsa ve bugün kaldırmaya kalksak en az 400 bin kamyona ihtiyacımız var. Böyle bir büyüklükle karşı karşıyayız.

Toprak altındaki işçilere neden ulaşılamıyor? Bakan'ın verdiği bilgi  vehameti gözler önüne serdi - YENİ SAKARYA GAZETESİ

"SORUMLULUĞU OLANLAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK"
İşin hukuki boyutu, kimlerin sorumluluğu varsa onların yargı önüne çıkıp hesap vermesini de temin edeceğiz. Bundan milletimizin hiçbir endişesi olmasın."

SONDALAMA YÖNTEMİYLE İŞÇİLERE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR
Aralıksız süren arama kurtarma çalışmaları kapsamında AFAD ekipleri tek sıra halinde ellerine aldıkları demir çubuklarla 'sondalama' yöntemi kullanarak toprak altındaki işçilere ulaşmaya çalışıyor. Hava karardığında bölgeye yerleştirilen aydınlatma kuleleriyle toprak kaymasının olduğu saha yeniden aydınlatılıyor.

GÖZALTI SAYISI 8'E YÜKSELDİ
Öte yandan; maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Olaya ilişkin 1 şüpheli daha yakalandı. Altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan şüpheli sayısı 8'e yükseldi. Yakalanan şüphelilerden birinin yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.

EditörEditör