DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-10-2023 23:31

Fransa İçişleri Bakanı, Filistin'e destek gösterilerini yasakladı

İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır bombardımanı 6. gününde devam ederken Fransa'dan ilginç bir hamle geldi. İsrail'e verdiği destekle bilinen Fransa'da İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Filistin'e destek gösterilerinin tümünü kamu düzenini bozabileceği gerekçesiyle yasakladı.

Fransa İçişleri Bakanı, Filistin'e destek gösterilerini yasakladı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Filistin'e destek gösterilerinin tümünün yasaklanması talimatını verdi. Darmanin, valilere gönderdiği mesajda, gösterilerin kamu düzenini bozabileceği gerekçesiyle yasaklanmasını istedi.

 

"KAMU DÜZENİNİ BOZABİLİR" UYARISI

Ulusal basındaki haberlere göre, Darmanin, valilere gönderdiği Telegram mesajında, Filistin'e destek amaçlı bütün protestoları "kamu düzenini bozabilecekleri" gerekçesiyle yasaklamaları talimatında bulundu. Darmanin, ayrıca yasaklanan bu gösterilere katılanların da gözaltına alınmasını istedi.

GÖSTERİLER ART ARDA YASAKLANMIŞTI

Yerel makamlar, farklı kentlerde İsrail'e destek gösterilerine izin verirken, bu hafta önce Lyon, Marsilya ve Paris'teki Filistin'e destek gösterilerini "kamu düzenini bozma riski taşıdığı" gerekçesiyle yasaklamıştı. Lyon'da valiliğin yasağına rağmen Filistin'e destek amacıyla gösteri düzenlenmişti. Sosyal medyada da yer alan paylaşımlarda polisin biber gazıyla müdahale etmesi, yoğun biber gazına maruz kalan göstericilerin Filistin bayrakları ile koşmaları görüntülere yansımıştı.

EditörEditör