YEREL
Giriş Tarihi : 10-09-2023 18:02

Gazeteciler Soruyor ekranlara bomba gibi geri döndü

Bir Sakarya klasiği olan ve canlı olarak ekranlara gelen Gazeteciler Soruyor yeni sezonun ilk programıyla ekranlara geldi. Yine büyük tartışmalar ve konuşulmayanların konuşulduğu programın ilk bölümünde gazeteciler “hayırlı olsun” dileğiyle pasta kesti.

Gazeteciler Soruyor ekranlara bomba gibi geri döndü

TV 264 ekranlarına her Cuma akşamı canlı yayınla saat 21.00’de gelen ve reyting rekorları kıran programı Gazeteciler Soruyor dev kadrosuyla 142. programla ekranlara geldi. 2018 yılından bu yana büyük ilgiyle izlenen program bu sezonda gazeteciler Zafer Tokuş, Hakan Turhan, Safa Polat ve Hüseyin Cumalı ile 2023-2024 sezonuna ‘merhaba’ dedi. Kanal-D ekranlarının unutulmaz programı olan 32. Gün’ün duayen isim Mehmet Ali Birand’la birlikte uzun yıllar gazetecilik yapan Müge Doğan yeni sezonu kutlamak için getirdiği pastayı usta gazeteciler canlı yayında ‘nice yıllara’ dileğiyle kesti.

Yeni sezonun ilk konuğu olan gazeteci Güven Hasbaş ile başlayan programda Hasbaş siyasette olan gelişmeleri canlı yayında ele aldı. AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’in belediye başkanlığı için aday olmayacağına vurgu yapan Hasbaş, yine ilçe belediyelerdeki gelişmeleri değerlendirdi. Hasbaş’ın değerlendirmeleri sonrasında ise gazeteciler ilçe belediyeleriyle ilgili önemli teşhislerde bulundu. Adapazarı Belediyesi’nin vizyon projesi olan ve kentin yaşanabilir kalitesini arttıracak Ada Hayat Projesi’ndeki gelişmeler yine canlı yayında ele alındı.

Yüklenici firma tarafından 7/24 esasına göre yapılan çalışmalara TV 264 muhabiri Fatih Bulsun inşaat alanından 2 kez canlı yayınla bağlanırken, temel atılması öncesinde 550 metre uzunluğunda, 21 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğinde diyafram duvar çalışmaları çalışmalarını gazeteciler canlı bağlantıyla değerlendirdi. Temel atma öncesinde 14 binden fazla jet grout uygulamasıyla 400'den fazla fore kazık çalışması yapılacağını anımsatan gazeteci Hüseyin Cumalı, “En kısa zamanda Orhan Cami yanındaki yolun esnafla görüşülerek açılması gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile Adapazarı Belediyesi üzerine düşeni yapıyor. Esnafta bu konuda belediyelere destek olması lazım” dedi.

Sakarya eski Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın mülkiye müfettişi olarak merkeze alınmasına ise gazeteciler tepki gösterdi. Bir çok farklı konunun ele alındığı program sonunda ise gazeteci Hüseyin Cumalı, “Sakarya Büyükşehir Meclisi ve ardından SASKİ Genel Kurulu yapılacak. 
BU iki toplantı sonrasında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Sakarya’ya büyük bir müjde verecek. Herkes Pazartesi gününü beklesin” dedi.

 

AdminAdmin