GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-02-2024 14:09

Gebze'de Rehine Krizi 9 Saat Sonra Son Buldu! Saldırgan Tuvalete Gidince Operasyon Başladı!

Gebze'de bir fabrikada 7 işçiyi rehin alan İbrahim Y., 9 saat süren krizin ardından tuvalete gitmek için rehinelerin yanından ayrılınca düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Rehineler sağ salim kurtarıldı.

Gebze'de Rehine Krizi 9 Saat Sonra Son Buldu! Saldırgan Tuvalete Gidince Operasyon Başladı!

Olay, 1 Şubat 14.40 sıralarında Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren fabrikada çalışan İbrahim Y., 7 işçiyi rehin aldı. Korku dolu anlar yaşayan rehineler, zaman zaman yakınlarını arayıp, mesaj atarak durumları hakkında bilgi verdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Fabrika bölgesinde de üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye giderek son durum hakkında bilgi aldı.

9 saatlik rehine krizi saldırganın tuvaleti gelince son buldu

İbrahim Y., zaman zaman sosyal medyada paylaşımlar yaptı ve rehinelerin hesaplarından da canlı yayınlar açıldı. Rehin tutulan işçilerin yakınları da fabrika bölgesinde saatlerce bekledi.

Yaklaşık 9 saat süren müzakerelerden olumlu sonuç alınamadı. İbrahim Y., saat 23.40 sıralarında tuvalet ihtiyacı için rehinelerin yanından ayrılınca operasyon için düğmeye basıldı. Rehinelerin hayatı için her detayı düşünen ekipler, başarılı bir operasyonla şahsı gözaltına aldı. 7 rehine ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı, İbrahim Y. ise gözaltına alındı. Operasyonun ardından şahsın yanında 2 silahının bulunduğu bildirildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada: "Gazze'de devam eden işgale dikkat çekmek istediğini belirterek, firma çalışanı olan 7 kişiyi rehin alan şahısla, alanında uzman personellerin yürüttüğü müzakereler olumlu sonuçlanmadığından, daha önceden yapılan hazırlıklar neticesinde güvenlik güçlerimizce zanlı, müdahale edilmek suretiyle etkisiz hale getirilmiştir. Rehineler sağ salim kurtarılmış olup, eylemi gerçekleştiren şahıs gözaltına alınarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır. Olay bütün yönleriyle incelenmektedir" ifadelerine yer verildi.

EditörEditör