SAĞLIK
Giriş Tarihi : 13-12-2023 12:03

Hastasının vücudunda sargı bezi unutan doktordan ikinci vukuat! Tüplerini bağladığı kadın hamile kaldı

Antalya'da, 4'üncü gebeliğinin ardından 2013 yılında tüp ligasyonu (tüplerin bağlanması) yaptıran kadın, 4,5 yıl sonra hamile kalınca işlemi yapan doktor D.A. ve hastane hakkında dava açtı. Tüplerin bağlanması işlemini yapmadığı tespit edilen D.A.'nın, bir başka hastanın 2 yıl önceki doğumunda vücudunda 30 santimlik gazlı bez unutan doktor olduğu ortaya çıktı.

Hastasının vücudunda sargı bezi unutan doktordan ikinci vukuat! Tüplerini bağladığı kadın hamile kaldı

Antalya'da, 4'üncü gebeliğinin ardından 2013 yılında tüp ligasyonu (tüplerin bağlanması) yaptıran Şerife Erenci (43), 4,5 yıl sonra hamile kalınca işlemi yaptığını öne süren doktor D.A. ve hastane hakkında dava açtı. Tüplerin bağlanması işlemini yapmadığı tespit edilen D.A.'nın, bir başka hastanın 2 yıl önceki doğumunda vücudunda 30 santimlik gazlı bez unutan doktor olduğu ortaya çıktı.

 

TÜP LİGASYONU YAPTIRDI, 4 YIL SONRA HAMİLE KALDI

Antalya'da avukat İbrahim (60) ve eşi Şerife Erenci (43), 2013 yılında 4'üncü çocukları R.B.'nin (10) doğumu için gittikleri özel hastanede doktorları D.A.'ya, tüp ligasyonu yaptırmak istediklerini söyledi. Belirlenen ücreti ödedikten sonra Şerife Erenci'ye doğum esnasında tüp ligasyonu işleminin, doktoru D.A. tarafından yapıldığı ifade edildi. Erenci doğum sonrası işlemlerinin ardından evine gitti. Şerife Erenci, 2013 yılında doğan kız çocuğu R.B.'nin doğum sonrası takibini aynı doktorla sürdürdü. Şerife Erenci, 2018 yılında tekrar hamile kaldığını öğrendi.

Hastasının vücudunda sargı bezi unutan doktordan ikinci vukuat! Tüplerini bağladığı kadın hamile kaldı

"KÜRTAJ YAPTIRIN" ÖNERİSİ

Doktor D.A.'ya başvuran Şerife Erenci, nasıl hamile kaldığını, işlemin yapılıp yapılmadığını sordu. İddiaya göre doktor D.A., Erenci çiftine işlemin yapıldığını, durumun normal olabileceğini ve kürtaj yaptırmaları gerektiğini söyledi. Erenci çifti, teklifi kabul etmeyerek doktor ve özel hastane hakkında dava açtı. Çift, doğum için gittiği yeni doktorundan, tüp ligasyonu işleminin yapılıp yapılmadığı ile ilgili kayıt yapmasını istedi. Doğumu gerçekleştiren yeni doktorları, tüp ligasyonu işleminin yapılmadığını Erenci çiftine söyledi. Şerife ve İbrahim Erenci'nin 2018 yılında açtığı dava halen devam ediyor.

Hastasının vücudunda sargı bezi unutan doktordan ikinci vukuat! Tüplerini bağladığı kadın hamile kaldı

"GEBE KALMASININ İMKANSIZ OLDUĞU SÖYLENDİ"

4'üncü çocuklarından sonra eşine tüp ligasyonu işlemini yaptırmayı istediklerini kaydeden İbrahim Erenci, "Özel hastaneye ödememizi yaptık. Doktorumuz doğumdan sonra eşimin gebe kalmasının imkansız olduğunu söyledi. Ancak yaklaşık 4,5 yıl sonra eşimin tekrar hamile olduğunu öğrendik" dedi. Eşinin hamile olduğunu öğrendikten sonra gittikleri doktorlarının kendilerine kürtaj önerisinde bulunduğunu kaydeden İbrahim Erenci, "Biz bunu kabul etmedik. Çocuğun kalp atışlarını duymuştuk. Biz kabul etmeyince 'Niye sorun yapıyorsunuz ki, çocuk sahibi olamayan insanlar var. Siz çocuk sahibi oldunuz' dedi. 'Biz çocuğumuz olduğu için seviniyoruz, tıbben imkansız olan bir durumda eşim nasıl hamile kaldı. Bir yerde bir hata mı var' diye sorduğumuzda 'Biz hata yapmayız' dedi. Tüp ligasyon işleminin yapılmadığını, eşimin sezaryenle doğumunu gerçekleştiren kadın doğum doktorunun video kaydıyla öğrendik ve raporladık. Doğumhaneden video kayıtları da aldık. Açtığımız dava halen sürüyor" diye konuştu.

AdminAdmin