GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2024 12:26

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten valilere tasarruf uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz salı günü İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, valilerden kamuda tasarruf tedbirlerine hassasiyetle uymalarını istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten valilere tasarruf uyarısı

Şimşek, "Tasarruf tedbirlerinin valilikler için çok önemli olduğunu vurguladı. 2024 yılında bütçeye tam uyarsak 2,7 trilyon lira açık vereceğiz. O açığı nasıl finanse edeceğiz? Borçla. Borçla finanse etmek bugünkü yüksek faiz sürecinde memleketin imkânlarının yatırım ve hizmet yerine faize gitmesi demektir. O yüzden sizin de üzerinize görev düşüyor. Ben defterlerimi son sayfasına kadar kullanıyorum. Beyaz kağıt falan kullanmıyorum. Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına her alanda mecburuz" dedi.

Şimşek'ten valilere 'tasarruf' uyarısı - Son Haberler - Milliyet

Şimşek, valilerden yerel yatırımların takibini de yapmalarını istedi. "Bir yerde kayıt dışı faaliyet fark ederseniz bizi yönlendirin. Eğlence sektörü denetimleri konusunda vereceğiniz destek önemli. Kayıt dışı satılan malların tespiti, kira gelirleri, günübirlik kiralamalar konusu. Akaryakıt, tütün, alkollü içkiler kayıt dışılığın inanılmaz cazip olduğu alanlar..." diye konuştu.

Toplantının ardından soruları yanıtlayan Şimşek, bazı valilerin TOGG satın almak istediğini söylemesi üzerine, "Makam araçlarınızı satıp, TOGG alabilirsiniz" dedi.

Bu haber için anahtar kelime olarak "tasarruf tedbirleri" ve "valiler" kelimelerini seçebiliriz. Haber metninde bu kelimeleri daha fazla geçirmek için şu örnekleri kullanabiliriz:

  • "Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, valilerden kamuda tasarruf tedbirlerine hassasiyetle uymalarını istedi."
  • "Şimşek, 'Tasarruf tedbirlerinin valilikler için çok önemli olduğunu vurguladı.'"
  • "Şimşek, 'Tasarruf tedbirlerine uyun, para babamızın değil milletin parası' dedi."
  • "Valilerden yerel yatırımların takibini de yapmalarını isteyen Şimşek, 'Bir yerde kayıt dışı faaliyet fark ederseniz bizi yönlendirin' diye konuştu."
AdminAdmin