GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-01-2024 12:11

Hendek'te örgü kursunda ilmek ilmek mutluluk

Hendek ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi'nin örgü atölyesine gelen ev hanımları, öğrendikleriyle aile ekonomisine katkı sağlıyor. Kursa katılan kadınlar, hem örmeyi öğreniyor hem de sosyalleşiyor.

Hendek'te örgü kursunda ilmek ilmek mutluluk

Ev hanımlarının hem el becerilerine hem de aile ekonomilerini katkı sağlamaları adına vazgeçilmez olan Halk Eğitim Merkezleri, yoğun ilgi görüyor. Bünyesinde birden çok atölye barındıran ve alanında uzman kişilerin eğitim verdiği atölyelere kadınlar keyifle gidiyor. Hendek ilçesinde bulunan merkezin örgü atölyesi de bu atölyelerden biri.

A W130211 06

Kursta kadınlar, hem örmeyi öğreniyor hem de sosyalleşiyor. Öğrendikleri bilgilerle aile ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, psikolojik olarak da terapi görüyor.

Bir takım hayat sıkıntıları yaşadığı için kursa geldiğini belirten Fatma Kandaz, "Şimdilerde ise torunlarıma kazak, hırka gibi ürünler örüyorum. Yaptığım ürünlerle gurur duyuyorum ve gerçek bir terapi" dedi.

A W130211 02

Örgü işini 45 yıldan beri yaptığını belirten Usta Öğretici Kadriye Ulusoy, "Örgü bir terapidir, ruhsal sıkıntıları olan biri için büyük bir velinimettir. 7'den 70'e öğretilmesi gereken bir iş ve ilkokullarda ders olarak gösterilmelidir" diye konuştu.

Kursiyerlerden Belma Demirpençe ise, "Örgü kursuna başladığım günden beri psikolojik olarak çok rahatladım. Terapi gibi bir yer. Buradaki dostluk ve arkadaşlık hiçbir yerde yok" ifadelerini kullandı.

A W130211 02

Kursiyerlerden Cemile Şakar da, "Buraya 3 seneden beri geliyorum. Bu örgü işinin Alzheimer'a iyi geldiği söyleniyor ama her şeyden önce çarşıda bin, iki bin liraya gördüğünüz bir hırkayı burada 100 liraya aldığınız bir iple örebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akif Özcan, "Örgü kursuna gelen kadınlar, hem örmeyi öğreniyor hem de sosyalleşiyor. Öğrendikleri bilgilerle aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Ayrıca psikolojik olarak da terapi görüyorlar" dedi.

EditörEditör