YEREL
Giriş Tarihi : 08-11-2023 21:40

İneğe zorla alkol içiren o şahıslar yakalandı!

Karapürçek ilçesinde bir grup, ineğe zorla alkol içirip o anları cep telefonuyla kayda almıştı. Görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheliler E.B., İ.A. Ö.B. ve R.B. isimli şahıslar yakalandı.

İneğe zorla alkol içiren o şahıslar yakalandı!

Karapürçek Yazılıgürgen Mahallesi'nde hayvan alım satımı yaptıkları öne sürülen grup, bir büyükbaş hayvana zorla alkol içirdi. Şahıslar o anları cep telefonuyla kayda alırken, sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki topladı.

Olayla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Medya ve Basın Sözcülüğü Bürosu'ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında suç temsil etmesi nedeniyle olay hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilirken, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheliler E.B., İ.A. Ö.B. ve R.B. isimli şahısların yakalandığı bildirildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı basın yayın kuruluşlarında ilimiz Akyazı ilçesinde bir grup genç tarafından büyükbaş hayvana eziyet edildiği hususunda yer alan haberlere ilişkin olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

Basın yayın kuruluşlarında bahse konu haberlerin yer alması üzerine olayın Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında suç teşkil etmesi nedeniyle ivedi olarak soruşturmaya başlanılmış, soruşturma kapsamında verilen talimatlar doğrultusunda olaya ilişkin gerekli araştırma yapılarak, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheliler E.B., İ.A. Ö.B. ve R.B.‘nin yakalanıp mevcutlu olarak Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi talimatı verilmiş, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne de idari yönden gereğine tevessül edilmesi hususunda gerekli bilgilendirme yapılmıştır."

EditörEditör