DÜNYA
Giriş Tarihi : 01-11-2023 14:25

İran Dışişleri Bakanı Türkiye'den İsrail'i tehdit etti: Burası bizim bölgemiz, bedelini çok ağır öderler

Türkiye'yi ziyaretinde mevkidaşı Hakan Fidan ile birlikte kameralar karşısına geçen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "İsrail'in savaş suçları durmalı yoksa bölge yeni karar almaya yakın. Burası bizim bölgemiz, burası bizim evimiz. Kendi bölgemiz ve evimizin güvenliğini temin etmek her şeyi yapmaya hazırız, kimseden de çekinmeyiz" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Türkiye'den İsrail'i tehdit etti: Burası bizim bölgemiz, bedelini çok ağır öderler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan konuşmasında " Gazze'deki insanlık dramının bölgedeki ülkeleri de etkisi altına alacak bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Uluslararası hukuk açıkça ihlal ediliyor" derken İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise Gazze'de sivilleri katleden İsrail'in tutumunu tehditkar bir dille eleştirdi.

 

"BURASI BİZİM EVİMİZ, KİMSEDEN ÇEKİNMEYİZ"

İsrail'e ve ABD'ye savaşı bir an evvel durdurması çağrısında bulunan Abdullahiyan, "Kadınlara ve çocuklara yönelik saldırılar devam ederse bunun sonuçları gerçekten çok ağır olacaktır. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Burası bizim bölgemiz, burası bizim evimiz. Kendi bölgemiz ve evimizin güvenliğini temin etmek her şeyi yapmaya hazırız, kimseden de çekinmeyiz" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin