DÜNYA
Giriş Tarihi : 24-10-2023 15:25

İsrail savaş uçakları Gazze'ye broşür attı! Esirlerle ilgili bilgi verene ödül verecekler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 18. gününde de sürüyor. Hamas'ın elinde 222 rehinenin olduğunu duyuran İsrail ordusu, esirlerle ilgili bilgi verene ödül çağrısıyla Gazze'ye havadan onlarca broşür attı.

İsrail savaş uçakları Gazze'ye broşür attı! Esirlerle ilgili bilgi verene ödül verecekler

Hamas'ın 7 Ekim'de Aksa Tufanı operasyonu ile İsrail'i hedef almasının ardından başlayan çatışmalarda 18 gün geride kaldı. Abluka altındaki Gazze'de binlerce sivil hayatını kaybederken, İsrail ise her gün kara harekatı düzenleyeceği gerekçesiyle tehditlerini sürdürüyor. İki gün önce rehineleri almak için tanklar ve çok sayıda asker ile şehirde sınırlı bir kara operasyonu yaptığını duyuran giren İsrail, bu kez de Gazze'ye havadan broşür attı.

 

"REHİNELER HAKKINDA BİLGİ VERENLER KORUNACAK"

Broşürlerde, "Eğer çocuklarınız için daha iyi bir gelecek istiyorsanız, bize bir iyilik yapın ve esir alınan rehinelerin yerlerini söyleyin" ifadelerinin yer aldığı, rehineler ve Hamas üyeleri hakkında bilgi verenlerin evlerinin korunacağı ve para verileceği belirtiliyor.

İLETİŞİM İÇİN NOT VE KOD VAR

İnternet bağlantısı ve elektriği olmayan abluka altındaki şehirde dağıtılan broşürde, bilgisi olanların İsrail ordusuna nasıl ulaşacaklarına ilişkin bir de not ve QR kod bulunuyor.

 

HAMAS'IN ELİNDE 222 ESİR VAR

Öte yandan İsrail, 222 esirin kimliğini tespit ettiklerini ve Gazze'de rehin tutulduklarına ilişkin ailelerine bilgi verildiğini açıkladı. Ordu Sözcüsü Daniel Hagari tarafından yapılan açıklamada Hamas'ın elinde daha fazla esir tutulduğuna dikkat çekilerek, "Kaçırılan kişilerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için askeri, istihbari ve siyasi her türlü yöntemle çalışmaya devam edeceğiz. Bu savaşın amacı bu." dedi.

Hagari, İsrail ordusunun elindeki Filistinli esir sayısının ise cenazelerle birlikte 1000'den fazla olduğunu belirtti.

AdminAdmin