GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-04-2024 17:30

Jandarma Komutanlığı ihalesi yine iptal

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ve bazı bağlı birimlere yeni bina yapılmasına yönelik ihale 4'üncü kez iptal edildi.

Jandarma Komutanlığı ihalesi yine iptal

Sakarya'nın Erenler İlçesinde yaklaşık 32 dönümlük alanda hizmet veren Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı birimlerin bulunduğu binaların, 17 Ağustos 1999 depremi öncesine ait ve yetersiz oldukları gerekçesiyle yenilenmesi gündeme gelmişti.

2019'da başlatılan proje çalışması sonrasında ilk olarak Yenikent bölgesindeki bir hazine arazisine taşınması planlanan İl Jandarma Komutanlığı yerleşkesinin yine kendi yerinde olmasına karar verilmişti.

3 İHALE İPTAL EDİLDİ
Devam eden süreçte Sakarya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB); Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Yeni Hizmet Binası, Erbaş ve Er Binası, Nizamiye Binası ve Araç Garajı Binası ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi için 3 kez ihaleye çıktı ancak tüm ihaleler tekliflerin ödeneğin üzerinde olması sebebiyle iptal edildi.

Sakarya Valiliği de bunun üzerine; Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait 15 Temmuz Camili Mahallesi'nde yer alan atıl haldeki 77 iş yerinin bulunduğu iki bloktan oluşan "sarı" iş merkezinin geçici olarak jandarmanın kullanması için tahsisini istemişti.

Büyükşehir Belediyesi de söz konusu binaları valiliğe tahsis etti.
İl Jandarma Komutanlığı'nın binalarda yapılacak tadilat ve yenileme işlemlerinin ardından kısa süre içinde geçici olarak buraya taşınması bekleniyor.

Valilik, bu süreçte Erenler'deki yerleşke için bir kez daha ihale ilanı yayınladı.
Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Yeni Hizmet Binası, Erbaş ve Er Binası, Nizamiye Binası ve Araç Garajı Binası ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi için 29 Mart 2024 Cuma günü ihaleye çıkıldı.

Sakarya Valiliği'nde düzenlenen ihaleye bazı firmalar katılım sağlarken, ihale komisyonunun değerlendirmesi sonucu 15 Nisan Pazartesi günü ihalenin iptaline karar verildi.
İptal gerekçesi ise daha önceki ihalelerde olduğu gibi "Bütün Tekliflerin Alıma Ayrılan Ödeneğin/ Yaklaşık Maliyetin Çok Üzerinde Olması Nedeniyle" olduğu açıklandı.

AdminAdmin