GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 11:41

Katil İsrail'den Korkunç Emir!

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, işgal ordusuna Filistinli kadın ve çocukları öldürme emri verdi.

Katil İsrail'den Korkunç Emir!

İsrail'in Gazze Şeridi'nde son 24 saat içinde gerçekleştirdiği 11 katliamda 103 Filistinli daha yaşamını yitirdi. Bu trajik olaylarla birlikte, İsrail'in 131 gündür devam eden saldırılarında can kaybı 28 bin 576'ya ulaştı.

Katil İsrail’den korkunç emir! Kadın ve çocukları acımadan öldürün

İsrail'den gelen skandal açıklamalar ise uluslararası toplumu şaşkına çevirdi. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in işgal ordusuna, Filistinli kadın ve çocukları vurma emri verdiği ortaya çıktı. Aşırı sağcı ve ırkçı bakanın, "Kadın ve çocukların sınıra yaklaşmasına izin veremeyiz, yaklaşan herkes kafasına bir kurşun yemeli" ifadeleri dehşet yarattı.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, daha önce "Gazze'nin yakılması gerektiği" çağrısında bulunan İsrail'in aşırı sağcı milletvekili Nissim Vaturi de, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını savundu. Vaturi, Gazze'de öldürülen sivilleri "terörist" diye niteledi ve "Ölmeyi hak etmişlerdir" dedi.

Katil İsrail’den korkunç emir! Kadın ve çocukları acımadan öldürün

Bu skandal açıklamalar, uluslararası toplumda büyük tepki çekerken, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dair eleştirileri de beraberinde getirdi. Filistinli sivillerin hedef alınması ve hukuk dışı uygulamalar, insan hakları ihlalleriyle sonuçlanarak uluslararası hukukun açık bir şekilde ihlal edildiği kaydedildi.

BM Konut Hakkı Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal, "İsrail'in eylemleri, Gazze'yi yaşanmaz hale getirecek koşullar oluşturmaya yönelik.
Bana göre, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde soykırım eylemleridir" dedi.
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın eski Sözcüsü Chris Gunness ise Gazze'deki duruma ilişkin, "Bu durumun en dehşete düşürücü yanı insanlık tarihinde ilk kez televizyonlarda canlı yayınlanan soykırım olması" dedi.


AP'DE 'İSRAİL MEN EDİLSİN' ÇAĞRISI

Avrupa Parlamentosu (AP) vekili Clare Daly, İsrail'in uluslararası spor müsabakalardan men edilmesi çağrısında bulundu.Daly, konuya ilişkin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), FIFA, UEFA ve FIBA'ya çağrıda bulunan imza kampanyalarını desteklediğini bildirdi.Amerikan-Arap Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi (ADC) ise Amerikan Futbolu Ligi'nin şampiyonluk maçı "Super Bowl"da İsrail reklamlarının verilmemesini istedi.

Katil İsrail'den korkunç emir! Kadın ve çocukları acımadan öldürün

ABD'DEN SİYONİST İSRAİL'E SORUŞTURMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki onlarca sivilin ölümüne neden olan hava saldırıları ile Lübnan'da beyaz fosfor kullandığı iddialarını soruşturuyor.Wall Street Journal'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre soruşturma, ABD'nin İsrail'e sağladığı silahların sivilleri öldürmek için uygunsuz bir şekilde kullanıp kullanmadığını tespit etmeyi amaçlıyor. Yetkililerin, 31 Ekim'de Cibaliye mülteci kampına düzenlenen ve 125'ten fazla kişinin ölümüne neden olan hava saldırısını soruşturduğu belirtilen haberde, müfettişlerin İsrail'in saldırıda ABD tarafından tedarik edilmiş olabilecek yaklaşık 907 kilogramlık bomba kullanmış olabileceğinden şüphelendiği belirtildi.

Katil İsrail'den korkunç emir! Kadın ve çocukları acımadan öldürün

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da raporla ilgili bir soru üzerine bakanlığın, insan hakları ihlalleri ve sivillerin zarar gördüğü olaylarla ilgili raporların CHIRG (Sivil Zarar Olaylarına Müdahale Kılavuzu) süreci aracılığıyla incelediğini doğruladı. Miller, inceleme altında olabilecek olaylar hakkında bilgi vermedi.

EditörEditör