YEREL
Giriş Tarihi : 28-07-2023 17:40   Güncelleme : 28-07-2023 18:31

Kaynarca çıkmazında son durum! O isimlerden Tever'e "Murat Kefli" telefonu...

Kaynarca'da belediye başkan yardımcısı Ali Akgünoğlu'nun görevden alınmasının istenmesi krize dönüştü. İlçedeki STK Başkanları, Belediye Başkanı Murat Kefli ve başkan yardımcısı Ali Akgünoğlu ile yüz yüze görüşen AK Parti İl Başkanı Yunus Tever'i aradı. Partiye görüşmeye çağrılan meclis üyelerinin ise görüşmeye katılmak istemedikleri öğrenildi.

Kaynarca çıkmazında son durum! O isimlerden Tever'e

Kaynarca'da hedefteki isim Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu'nun görevden alınmasının istenmesiyle ilgili süreç devam ediyor.

Çeşitli sebeplerle Ali Akgünoğlu'nun görevden alınmasını isteyen AK Partili bazı belediye meclis üyeleri ile ilçedeki sivil toplum kuruluşu başkanlarının Belediye Başkanı Murat Kefli'nin taleplerini kabul etmemesi durumunda toplu halde istifa edeceklerini yazmıştı.

TEVER TARAFLARLA GÖRÜŞTÜ
Kefli'nin 3 Ağustos'u işaret etmesine rağmen ısrarlı talepler devam ederken, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever dün Belediye Başkanı Murat Kefli, yardımcısı Ali Akgünoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Köseoğlu ile görüştü.

MECLİS ÜYELERİ KATILMADI
İlçe Başkanı Köseoğlu'nun istifasını söz konusu olan Belediye Meclis üyelerini de Tever ile görüşmeye davet ettiği ancak meclis üyelerinin bunu kabul etmediği öğrenildi. 

STK BAŞKANLARI KEFLİ İÇİN ARADI
İlçedeki sivil toplum kuruluşu başkanlarının AK Parti İl Başkanı Tever'i aradıkları öğrenildi.
Alınan bilgiye göre STK başkanları Tever'i arayarak "Murat Kefli ile bir sorunları olmadığını, Ali Akgünoğlu'nun görevden alınmasını beklediklerini ancak kendilerinin istifalarının söz konusu olmadığını" söylediler.
Alınan bilgiye göre Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner'in ise istifa konusunun arkasında olduğu ifade ediliyor.

AdminAdmin