GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 22:34   Güncelleme : 02-03-2023 22:34

Kulisler karıştı... 6'lı masanın karar günü öncesi Akşener'den son hamle

Haber 7 - Saadet Partisi Genel Merkezi'nde toplanan 6'lı masa her ne kadar 'Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz.' açıklaması yapsa da İYİ Parti Lideri Akşener'in yeni hamlesi kulisleri karıştırdı.

Kulisler karıştı... 6'lı masanın karar günü öncesi Akşener'den son hamle

Karar günü yaklaşırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı koz olarak elinde tutan İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kriz iyice derinleşiyor.

6'lı masanın adayını açıklayacağı gün belli oldu6'lı masanın adayını açıklayacağı gün belli oldu

AKŞENER: BİR YOL AYRIMINDAYIZ

Daha önce defalarca başbakan olacağım diyerek baştan adaylıktan feragat eden Akşener toplantı öncesi "Bir yol ayrımındayız Bu ateşten imtihanı parti içi mesele ya da yazıhane muhabbeti olarak görenlere seslenmek istiyorum, bunu herkes üzerine alsın; Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi görmek gerekir."  sözleriyle açıkça Kılıçdaroğlu'na mesaj vermişti.

CHP'den 6'lı masa üyelerine adaylık için hodri meydan!CHP'den 6'lı masa üyelerine adaylık için hodri meydan!

Meral Akşener toplantı öncesi bombaladı! Kılıçdaroğlu'na apoletli mesaj...Meral Akşener toplantı öncesi bombaladı! Kılıçdaroğlu'na apoletli mesaj...

"ADAYLIK KONUSUNDA ORTAK ANLAYIŞA ULAŞTIK"

6'lı masadan yapılan ortak açıklamada "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız." denilse de gelen kulis bilgileri çok farklı şeyler anlatıyor.

AKŞENER'DEN KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA ŞERH 

Haber7'nin Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre "Kazanacak aday" ve "6'lı masa noter değildir" çıkışlarının ardından ikna olma safhasına yaklaşan Akşener son raddede Kılıçdaroğlu'nun adaylığına şerh koydu.

TOPLANTIYI İLK O TERK ETTİ, KURMAYLARLA AYRICA TOPLANACAK

Saadet Partisi Genel Merkezi'ndeki liderler toplantısını ilk terk eden isim Akşener oldu. Akşener adayın açıklanacağı Pazartesi gününden önce kurmayları ile toplantı yapacak. Ayrıca Akşener'in adayın duyurulmasında bizzat bulunmayabileceği de gelen kulis bilgileri arasında.

SAADET PARTİSİ KAYNAKLARI: ORTAK ADAY KILIÇDAROĞLU

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in Saadet Partisi kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre 6'lı masanın ortak adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu.

KAYNAK: HABER7
AdminAdmin