GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-03-2024 12:00

Mehmet Erdoğan: "Genç yeteneklere imkan sağlayacağız, kariyer olanaklarını geliştireceğiz"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, gençlerin vizyonuna ve enerjisine vurgu yaparak, onların şehir ve ülke için taşıdığı potansiyeli önemsediğini ve en iyi şekilde değerlendirmek için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Mehmet Erdoğan:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, gençlerin vizyonuna ve enerjisine vurgu yaparak, onların şehir ve ülke için taşıdığı potansiyeli önemsediğini ve en iyi şekilde değerlendirmek için çaba harcayacaklarını kaydetti. 

"Her fırsatta “gençler geleceğimiz” diyoruz." diyen DEVA Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

GENÇLERİN VİZYONUNA VE ENERJİSİNE İHTİYACIMIZ VAR

Genç potansiyeli en yüksek nüfusa sahip ülkelerden biri olmamıza rağmen gençlere ne verebiliyoruz acaba? Şehir ve ülke olarak iddialı bir kalkınma hedefimiz varsa önce bu soruya bir yanıt bulmak ve gençleri sadece tüketim alışkanlıklarıyla tanımlayan kısır zihniyetten kurtulmak zorundayız. Evet gençler geleceğimiz ve biz eğer sağlam bir gelecek tesis edeceksek öncelikle onları doğru anlamalı, sorunlarına ve ihtiyaçlarına doğru ve yeterli karşılık verebilmeliyiz.

GENÇLERİ DİNLİYOR, SORUN VE BEKLENTİLERİNİ BİLİYORUZ

Gençlere dokunmadan, onları dinlemeden, sorunlarını ve ihtiyaçlarını anlama gayreti göstermeden onlar adına karar vermeyi uygun bulmuyoruz. Her alanda olduğu gibi gençlerimizin de hayatına dokunmak, istişare ve ortak akıl çerçevesinde politikalar üretmek bizim yönetim anlayışımızın gereğidir. O nedenle ortaya koyduğumuz ve bundan sonra hayata geçireceğimiz projelerde gençlerimizi karar ve uygulama süreçlerine dahil ediyoruz. Hem gündelik yaşama hem de geleceğe dair değerlendirme, görüş ve önerilerini alıyoruz.

GÜNCEL VE GELECEĞE YÖNELİK DESTEKLER SAĞLIYORUZ

Yaşadığımız çağda gençlerimiz doğal olarak hepimizden farklı bir vizyona ve bakış açısına sahip. Onların enerjisini doğru değerlendirebilmek adına bugün yaşadıkları sıkıntılara çare üretmek ve zihinlerini daha duru ve dingin hale getirmek zorundayız. Bu noktada onların güncel sıkıntılarına ivedi olarak çareler üretiyoruz. Eğitim, ulaşım, tüketim, iletişim, sosyal ihtiyaçlar noktasında kendilerini zorlamayacak makul ölçülerde daha geniş ve konforlu imkanlara sahip olmaları için gayret gösteriyoruz. Bu destekler arasında indirimli ulaşım ve yemek, ücretsiz internet, öğrenci evlerinde indirimli su, şehir dışından gelen öğrencilerin özellikle bayram gibi özel günlerde aileleriyle bir arada olmalarına imkan sağlamak amacıyla şehirler arası ulaşım desteği gibi gündelik hayata dair desteklerimiz var.

GENÇLİK MERKEZLERİ GENÇLERİN YENİ MEKANI OLACAK

Hayata geçireceğimiz çok amaçlı gençlik merkezlerinde gençlerimiz pekçok ihtiyacı bir arada karşılama imkanına sahip olacak. Merkezler bünyesindeki kafe ve restaurantlar çok makul fiyatlarla hizmet verecek. Çok güçlü ve ücretsiz internet altyapısı ve ofis ekipmanlarıyla donatılmış sessiz ortamlarda çalışma imkanı olacak. Girişimci gençlerimizin start-up projeleri için ihtiyaçları olan ofis, ofis ekipmanı ve teknik altyapı yine bu merkezlerde ücretsiz olarak sağlanacak. Gençlik merkezlerinde gençlerimize ufuk açacak, onlara önderlik edecek girişimci, iş adamı ve meslek erbabı gibi önde eğelen isimlerin katılımıyla seminer, konferans ve mentörlük hizmetleri sunulacak.

GENÇ YETENEKLERE İMKAN SAĞLAYACAĞIZ, KARİYER OLANAKLARINI GELİŞTİRECEĞİZ

Şehrimizdeki ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde spor, sanat, mesleki formasyon gibi alanlarda özel yeteneğe sahip gençlerin taranması ve yeteneklerinin geliştirilmesi ile ilgili gerekli destekleri sağlayacağız. Sahip oldukları yetenekler çerçevesinde kariyer olanaklarını geliştirmelerine imkan sağlayacağız. Bölgemizdeki sanayi kuruluşları ve meslek odaları ile birlikte ihtiyaç duyulan alanlarda meslek edindirme faaliyetleri ile gençlerimizin istihdam olanaklarını geliştirme gayretinde olacağız."

AdminAdmin