EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-02-2024 12:03

Motorine Dev Zam! Çiftçilerden "Fakirleşme" Tepkisi!

Akaryakıt fiyatlarına son zamlar çiftçileri de vurdu. Motorine gelen 2 lira 56 kuruşluk zamla birlikte fiyatlar 45 lirayı aştı. Bu durum, tarımsal üretimde büyük bir tehdide dönüştü.

Motorine Dev Zam! Çiftçilerden

Çiftçiler Üretmemenin Maliyetini Hesaplıyor

Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Günümüzde artık çiftçi tarlasını ekmiyor. Öyle bir noktaya gelindi ki, çiftçi üretmemenin maliyetini hesaplıyor. Çiftçi 'Üretmezsem ne kaybederim?' diye düşünmeye başladıysa, tarımda ciddi sorunlar var demektir." ifadelerini kullandı.

"Zengin Toprakların Fakir İnsanları Olmayı Hak Etmiyoruz"

Ateş, paylaşımında şu ifadelere de yer verdi: "Bu sorunlar çözülmezse üretici olan köylü üretimden çıkıp tüketici olmaya başlar. Türkiye ne yazık ki bu sürece girdi giriyor. Zengin toprakların fakir insanları olmayı hak etmiyoruz."

Akaryakıt Fiyatları Tarımsal Üretimi Tehdit Ediyor

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, tarımsal üretimde birçok kalemi etkiliyor. Gübre, mazot, sulama ve zirai ilaç gibi girdi fiyatlarının artması, çiftçilerin karlılığını düşürüyor ve üretimden vazgeçmelerine neden oluyor.

Çözüm Ne?

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması, çiftçilere vergi ve kredi desteği sağlanması ve tarımsal girdi fiyatlarının kontrol altına alınması gerekiyor.

EditörEditör