GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2024 14:54

Otoyollarda Gişeler Kalkıyor! Serbest Geçiş Sistemi Yaygınlaşıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyollarda gişelerin kaldırılarak Serbest Geçiş Sistemi'ne geçileceğini açıkladı. Bu sistemle birlikte trafik akışının kesintisiz devam etmesi ve vatandaşların hızlı ve güvenli geçişinin sağlanması hedefleniyor.

Otoyollarda Gişeler Kalkıyor! Serbest Geçiş Sistemi Yaygınlaşıyor!

Trafik Sorununa Çözüm:

Uraloğlu, gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla bu sisteme geçtiklerini belirtti.

Türkiye'de 86 Gişe Daha Serbest Geçiş Sistemi'ne Dönüştürülecek:

Uraloğlu, "Trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayan 'Serbest Geçiş Sistemi'ni Türkiye genelinde bulunan toplam 106 adet gişenin 20'sinde hayata geçirdik, 86 noktada daha kaldırarak dönüştüreceğiz. Amacımız vatandaşlarımızın yaşadığı trafik sorunlarını minumum seviyeye düşürmek." dedi.

Otoyollarda yeni dönem! Serbest Geçiş Sistemi devreye alınıyor - Ekonomi  Haberleri

İstanbul'da Trafiği Hızlandıracak:

Uraloğlu, İstanbul'da en büyük problemlerden biri olan trafiği rahatlatmak için Serbest Geçiş Sistemi'ni devreye aldıklarını açıkladı.

Serbest Geçiş Sistemi'ne Dönüştürülen Noktalar:

Uraloğlu, "Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürdüğümüz noktalar; Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy, Şekerpınar'ı gişelerimiz oldu. 'Serbest Geçiş Sistemi'ne yakın zamanda dönüştüreceğimiz noktalar ise Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar, Hadımköy olacak." ifadelerini kullandı.

EditörEditör