SPOR
Giriş Tarihi : 12-12-2023 17:13

Puma, İsrail Milli Takımı resmi sponsorluğunu bırakıyor

Spor giyim devi Puma, İsrail Milli Takımı'nın resmi sponsorluğunu bırakıyor. 2024'te anlaşmayı yenilemeyeceklerini duyuran şirket, kararın İsrail-Hamas çatışmalarından önce alındığını belirtti.

Puma, İsrail Milli Takımı resmi sponsorluğunu bırakıyor

Puma, İsrail Milli Futbol Takımı'nın sponsorluğuna 2024 yılı itibarıyla son vereceğini açıkladı.

Puma'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu karar mali nedenlere dayanıyor. Firma 2024'te sona eren sponsorluk sözleşmesini yenilemeyecek.

 

2 YENİ MİLLİ TAKIMLA ANLAŞMA SAĞLANDI

Puma, iki yeni milli takımla anlaşma sağlandığının bu yılın sonunda ve 2024'te açıklanacağını, bu esnada Sırbistan ve İsrail gibi bazı federasyonlar ile olan sözleşmelerin 2024 yılında sona ereceğini söyledi.

BOYKOT ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Dünyanın üçüncü büyük spor markası ile İsrail takımı arasındaki ortaklık, uluslararası öfkeye yol açmış ve tüm Puma ürünlerinin tamamen boykot edilmesi yönünde çağrılarda bulunulmuştu. Son haftalarda Puma ve İspanyol moda markası Zara gibi birçok marka, İsrail yanlısı duruşları nedeniyle dünya çapındaki mağazalarının önünde Filistin yanlısı gösteriler yapıldı.

"KARARIN BOYKOT ÇAĞRILARIYLA İLGİSİ YOK"

Puma, kararın bir yıl önce alındığını ve İsrail'in Gazze savaşı sırasında tüketici boykot çağrılarıyla ilgisi olmadığını açıkladı.

AdminAdmin