GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2024 16:29

Sağlık Çalışanlarından Gazze İçin Sessiz Yürüyüş: "Sesimize Ses Olun"

Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Tozlu Cami önünde beyaz önlüklerini giyen sağlık profesyonelleri, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak Adapazarı Kültür Merkezi'ne kadar "Hekimler ve sağlık çalışanları terör, soykırım ve işgale karşı yürüyor" temasıyla slogan atmadan ilerledi.

Sağlık Çalışanlarından Gazze İçin Sessiz Yürüyüş:

Doktor Hilal Uslu Yuvacı, yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin topraklarında sivilleri hedef almasına ve hastaneleri bombalamasına karşı dünya genelinde ses çıkarılmadığını vurguladı. Gazzeli sağlık çalışanlarıyla dayanışma içinde olduklarını belirten Yuvacı, "Halk olarak en güçlü silahımızın boykot olduğuna inanıyoruz. Vicdan sahibi herkesi boykotu kalıcı hale getirmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

105 gündür devam eden zulme karşı direnen Gazze halkını desteklediklerini ifade eden Yuvacı, "İsrail'in yaptığının yanına kalmayacak, insanlık kazanacak. Beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak." dedi.

Siirt'te sağlık çalışanları Gazze için yürüdü

Yuvacı, 10 haftadır devam eden sessiz yürüyüşte yer almak ve zulme karşı durmak isteyen herkesi harekete geçmeye çağırdı.

Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazzeli sağlık çalışanlarına destek vermek amacıyla sessiz bir yürüyüş düzenledi. Tozlu Cami önünde bir araya gelen sağlık profesyonelleri, beyaz önlükleri ve Türk-Filistin bayraklarıyla Adapazarı Kültür Merkezi'ne kadar slogan atmadan ilerledi. Hekimlerin öncülüğünde gerçekleşen bu eylemde, İsrail'in Filistin topraklarında yarattığı insanlık dramına dikkat çekildi.

Doktor Hilal Uslu Yuvacı, yapılan yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, dünya genelindeki sessizliğe ve insan haklarına vurgu yaparak, Gazze halkının 105 gündür direnişini sürdürdüğünü belirtti. Sağlık çalışanları olarak Gazzeli meslektaşlarıyla dayanışma içinde olduklarını ifade eden Yuvacı, İsrail'e karşı en etkili silahlarının boykot olduğunu savundu. Boykotun, insanlık adına bir direniş ve karşı duruş olduğuna inanan Yuvacı, herkesi bu mücadeleye katılmaya çağırdı.

AdminAdmin