GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-10-2026 13:33

Sakarya Büyükşehir Meclisi toplanıyor: 96 madde görüşülecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Olağan Meclis Toplantısı, 12 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 14.00’te başlayacak toplantıda imar planı değişikliklerinden ulaşım tarifelerine, belediye yatırımlarından bütçe düzenlemelerine kadar toplam 96 gündem maddesi görüşülecek.

Sakarya Büyükşehir Meclisi toplanıyor: 96 madde görüşülecek

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısı için yarın bir araya gelecek. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak oturum saat 14.00’te başlayacak.

Meclis üyeleri, kent genelindeki imar düzenlemeleri, ulaşım hizmetleri, belediye taşınmazları, yatırım projeleri ve mali konuları kapsayan 96 gündem maddesini ele alacak.

İMAR PLANLARI VE KENTSEL GELİŞİM GÜNDEMDE

Toplantının önemli bir bölümünü imar planlarına ilişkin düzenlemeler oluşturuyor. Adapazarı, Arifiye, Erenler, Geyve, Hendek, Karasu, Sapanca ve Serdivan başta olmak üzere birçok ilçedeki plan değişiklikleri ile komisyon raporları meclisin gündeminde yer alıyor.

Adapazarı-Serdivan Tramvay Hattı'na ilişkin nazım ve uygulama imar planı değişiklikleri de görüşülecek konular arasında bulunuyor. Ayrıca Hendek'te TEM bağlantı yolu Başpınar Kavşağı Projesi'nin imar planlarına işlenmesi ve Doğu Çevre Yolu Projesi kapsamında Taşlık Mahallesi'ndeki güzergâha ilişkin düzenlemeler ele alınacak.

Sapanca'nın İlmiye Mahallesi'nde orman alanının turizm tesis alanına dönüştürülmesine yönelik imar planı değişikliği teklifi de meclis gündeminde bulunuyor.

DOLMUŞ VE MİNİBÜS ÜCRETLERİ GÖRÜŞÜLECEK

Ulaşım alanında ise taksi dolmuşların ticari taksiye dönüşümü kapsamında yeni ve mevcut durakların belirlenmesi ile araç sayılarının düzenlenmesine ilişkin komisyon raporu görüşülecek.

BELEDİYE TAŞINMAZLARI VE YATIRIM PROJELERİ

Mecliste belediyeye ait taşınmazların tahsisi, devri ve işletme haklarına ilişkin çeşitli maddeler de görüşülecek. Ferizli'de futbol ve basketbol sahası yapılması amacıyla mera niteliğindeki bir taşınmazın tahsisine yönelik kamu yatırım kararı alınması, Adapazarı Taşlık Mahallesi'ndeki mera alanının Doğu Çevre Yolu Projesi kapsamında kullanılması ve Akyazı'da futbol sahası için taşınmaz tahsisi bu başlıklar arasında bulunuyor.

Pamukova'da bir yapının sosyal tesis olarak kullanılmak üzere BELPAŞ'a 10 yıllığına devredilmesi, Adapazarı'nda Huzur Koridoru Projesi kapsamında taşınmaz tahsisi ve bazı taşınmazların Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devredilmesi de ele alınacak.

8 MİLYON AVROLUK KREDİ GÜNDEMDE

Mali konular kapsamında SASKİ Genel Müdürlüğünün çevresel altyapı projeleri için kullanacağı 8 milyon avro tutarındaki krediye ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşülecek.

Atık yönetimi hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 çekici ve 4 yarı römork satın alınması için yetki verilmesi, ilçe belediyelerinin ek ödenek talepleri ve tarımsal kalkınmaya yönelik Genç Girişimci Tarım Kuluçka Merkezi projesinin başvuru süreci de toplantının gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, toplam 96 maddeden oluşan gündemi görüşerek ilgili konularda karar verecek.

AdminAdmin